Presset vokser på Mette Frederiksen: Denne dag bør Danmark åbne op

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen samt flere partier mener, at Danmark bør åbne op hurtigst muligt. Dermed øger det presset på statsminister Mette Frederiksen.

Selvom hver dag føles som en evighed, da mange blot er henlagt til at blive derhjemme, så er tiden alligevel gået hurtigt.

Det er nu mere end en måned siden, at Mette Frederiksen for alvor lukkede ned for det danske samfund, for at hindre en større smittespredning af coronavirussen.

Læs også

Prisstigning på vej: Rammer flere millioner danskere

Om blot to dage åbner visse børnehaver, institutioner og folkeskoler dog op igen, mens resten af Danmark fortsat kan sidde passivt og se til.

Regeringen havde det oppe at vende, at restauranter, frisører og lignende virksomheder kunne få lov til at åbne op igen pr. 15. april, men de valgte at holde igen, og pt. er der først udsigt til, at de kan få lov at åbne op fra den 10. maj.

Det er alt for sent, hvis man spørger tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen samt oppositionspartierne Liberal Alliance, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti.

Lars Løkke Rasmussen skrev i dag i en klumme på B.T, at man i Danmark burde følge efter Norge, hvor de bl.a. åbner op for restauranter og frisører den 27. april.

Bred enighed hos oppositionen

Den udmelding er flere af oppositionspartierne enige i, hvor blandt andet Liberal Alliances partiformand Alex Vanopslagh stiller sig uforstående overfor, at man fastholder nedlukningen, når man har sundhedsmyndighedernes ord for, at Danmark kan genåbnes.

“Jeg er på linje med Lars Løkke Rasmussen. Vi har sundhedsmyndighedernes ord for, at vi kan genåbne langsomt, så jeg har svært ved at forstå, at man vælger at fastholde en nedlukning, der har så drastiske konsekvenser,” siger han til B.T. og fortsætter:

“Man bør lade caféer, restauranter og frisører vende tilbage til arbejde. Det kunne være en start. Jeg mener, det er en fejl, at regeringen åbner så lidt op,” lyder det fra partiformanden.

Hos Dansk Folkeparti er der også bred enighed i, at man bør åbne mere op, mens partiformand for Nye Borgerlige Pernille Vermund mener, at man også bør åbne op for visse udendørs sportsaktiviteter.

Indtil videre er næste planlagt åbning den 10. maj, men mon ikke der kommer et pressemøde eller to, hvor statsministeren vil give yderligere informationer om, hvad der kommer til at åbne, og hvornår det sker.

Læs også

Hold øje med disse nye symptomer på coronavirus

 

 

Dagens Gossip