Heunicke er ikke i tvivl: "Hele verden kigger på os"

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Sundhedsministeren er godt tilfreds med indsatsen.

Danmark er et foregangsland med hensyn til håndtering af covid-19, hvis man skal tro landets sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Det sagde han onsdag aften på et pressemøde i Eigtveds Pakhus.

Det drejer sig helt specifikt om dataovervågning af virus. 

Læs også

18-årig model død som følge af corona: Var vaccineret med to stik

“Hele verden kigger med. De danske data er blandt verdens bedste, når det handler om at samle viden om Omikron,” siger Magnus Heunicke ifølge TV 2.

Det er Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut, der står for indrapportering og analyse af de mange test, der hver dag finder sted i Danmark.

Danmark har under pandemien har haft en høj grad af sekventering, hvorfor danske myndigheder har fået et godt overblik over, hvilke varianter der er i omløb i samfundet, og hvor hurtigt de spreder sig.

Det er ifølge sundhedsministeren også årsagen til, at man “på forsvarlig vis kan tage et stort skridt mod genåbning og et mere normalt samfund.” 

Teststrategien har også været godt givet ud, hvor der i den seneste uge i gennemsnit er blevet foretaget 412.000 daglige PCR- og kviktest.

Det høje testtal giver ifølge Heunicke et lavt mørketal, og dermed et godt og overskueligt billede af pandemiens udvikling og nuværende niveau.

Heunicke roser også indsatsen mod at afkoble stigende smitte fra stigende indlæggelse.

“Noget af det, der er lykkedes i Danmark, er at afkoble stigningen i smittede fra indlæggelsestal på hospitalerne. Andre steder er der lande, som slås med stigende indlæggelsestal. Så det er frugten af mange forskellige indsatser, men først og fremmest vores danske revaccinationsindsats,” siger Heunicke.

På pressemødet blev det også nævnt, at man så småt udruller fjerde vaccinestik til særligt udsatte grupper.

Indtil videre er det en meget lille gruppe, som er blevet tilbudt fjerde stik.

Læs også

Skyskraber vælter langsomt: Hælder over en halv meter