Heunicke indkalder til coronamøde: Restriktioner kan ikke udelukkes

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Magnus Heunicke indkalder til coronamøde, og vil ikke udelukke, at restriktioner kan blive nødvendige.

Folketingets partier er blevet indkaldt til 'en grundig briefing' på fredag. Bag indkaldelsen står sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Læs også

Husk det i weekenden: Ellers risikerer du en p-bøde

Det fortæller han i magasinet 'Lippert' på TV 2 NEWS.

Magnus Heunicke fortæller, at årsagen til fredagens coronamøde, er den seneste uges stigende smitte- og indlæggelsestal.

"Nu er der kommet den her stigning på en uge i et omfang, der har overrasket de fleste, og derfor følger vi situationen meget nøje," fortæller Magnus Heunicke ifølge TV 2.

Onsdag fremlagde Statens Serum Institut det højest antal nye smittetilfælde siden januar. Det samlede antal indlagte på danske hospitaler har derudover rundet 200.

Heunicke afslører, at det ikke er formålet med mødet, at der skal diskuteres konkrete forslag til indførelse af nye restriktioner. Det betyder dog ikke, at han vil udelukke, at der kan være behov for nye restriktioner i løbet af vinteren.

"Det kan sagtens være, at der kommer behov for restriktioner," lyder det fra sundhedsministeren.

Magnus Heunicke mener, at det er omtrent 13 procent af den voksne, danske befolkning, der afgør, om der igen vil være brug for restriktioner. Der er nemlig stadig 13 procent, der ikke har taget imod tilbuddet om at lade sig vaccinere.

Sundhedsministeren sender derfor en direkte appel til disse danskere om, at de skal få en vaccine, hvis de vil hjælpe med at holde Danmark åbent.

Sundhedsministeren er efter udsagn i næsten daglig kontakt med Statens Serum Institut, hvor smitteudviklingen bliver drøftet. Med udgangspunkt i dette, mener han ikke, at der er udsigt til, at en total nedlukning af det danske land vil blive en realitet i løbet af vinteren.

Læs også

Efter sviner på åben gade kommer Peter Ingemann nu med opråb: “Tænk jer om”

Det er dog slet ikke ensbetydende med, at der ikke kan ende med at blive indført restriktioner, hvis smitten fortsætter med at stige. TV 2 skriver dog, at Magnus Heunicke ikke har været villig til at svare på, hvilke restriktioner, der kan blive tale om.