Heunicke med kraftigt opråb til danskerne

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Sundhedsminister Magnus Heunicke kommer med et kraftigt opråb til danskerne. Han fortæller, at det er afgørende, at alle tager imod det tredje stik.

Der er pres på det danske sygehusvæsen, hvilket er forårsaget af den store stigning i antal coronasmittede og indlagte.

Læs også

Fantastisk nyt til danskerne: Populært fradrag stiger

Det øgede pres på sygehusvæsenet har resulteret i, at Lægeforeningen mandag udsendte en opfordring til midlertidigt at suspendere behandlings- og udredningsgarantien.

Sundhedsminister Magnus Heunicke er dog ikke klar til at gå så drastisk til værks, fortæller han til TV 2.

Heunicke har dog en meget klar opfordring til danskerne. Han ser nemlig gerne, at danskerne bliver vaccineret hurtigst muligt.

"Bliv nu vaccineret. Det er helt afgørende, hvis I vil hjælpe vores sundhedsvæsen. Både vaccinen mod coronavirus, men også influenza," siger ministeren til TV 2.

Smittetallet er højt, og lød tirsdag på 4199 nye coronatilfælde. Hertil er antal indlagt steget med seks, hvorfor det nu lyder på 444.

Tidligere har 450 indlagte med coronavirus været angivet som en kritisk grænse for Sundhedsstyrelsen, og denne grænser nærmer sig med hastige skridt.

Netop derfor opfordrer Magnus Heunicke igen til, at danskerne lader sig vaccinere. Det er især tredje stik, som han opfordrer danskeren til at tage imod, når de får tilbudt det.

"Immuniteten daler efter andet stik, særligt for de ældre, og derfor har vi brug for, at de får et stik mere," siger han.

I kølvandet på de stigende smittetal er vaccinekapaciteten blevet skruet op. Det blev meddelt af Sundhedsministeriet mandag.

I alle regioner er den ugentlige vaccinekapacitet blevet skruet, så 300.000 danskere nu kan vaccineres hver uge. Hidtil har omtrent 600.000 danskere modtaget tredje stik.

Et andet vigtigt aspekt af at bekæmpe den stigende smitte er, at danskerne kan blive testet. Det er dog ikke alle, der har let ved dette i øjeblikket.

De fleste steder i landet er der nemlig lang ventetid. Blandt andet i Region Sjælland er der helt op til syv dages ventetid på en pcr-test. Ved flere lynteststeder er der desuden timelange køer.

Læs også

Sjælden sygdom fundet: Ikke nogen kur endnu

De lange køer og ventetid er en realitet, selvom testkapaciteten på ganske kort tid er blevet øget fra 100.000 tests om dagen til snart 370.000 tests.