Hilda Heick om barsk opvækst: ”Du har det fulde ansvar, hvis hun dør”

Foto: Michael Stub/Stub Michael/Ritzau Scanpix

Det var ikke nemt, fortæller Hilda Heick.

Da Hilda Heick var 35 år, blev hun overtalt af Keld Heick til at komme med på scenen og optræde. Det blev startskuddet til en lang karriere, og parret optræder stadigvæk sammen den dag i dag.

Foto: Janus Nielsen/Ritzau Scanpix.

Hun fandt mod og styrke til at stille sig frem på scenen, og det viste hun allerede som barn, at hun havde masser af.

Læs også

Til salg for svimlende beløb: Nu kan du købe prinsesse Dianas gamle cykel

Voksede op med en syg mor

Hilda Heick voksede op med en syg mor, og i Go’ morgen Danmark fortalte hun om sin opvækst. 

“Min mors humør svingede voldsomt, da jeg var barn, og jeg forstod ikke rigtig hvorfor. Det blev især slemt, da vi flyttede fra landet ind til København,” forklarer Hilda Heick.

Moren mistede hele sit sociale liv, og det var en af årsagerne til, at tilværelsen i København var svær for hende. En dag blev det for meget for Hilda Heicks mor. 

“Min far og jeg arbejdede det samme sted, og på et tidspunkt ringede min far over til mig og spurgte, om jeg ikke kunne tage hjem til min mor og kigge, for han kunne ikke komme i kontakt med hende,” fortæller Hilda Heick og uddyber, hvordan hun kom hjem til sin mor, der havde forsøgt at tage sit eget liv. Moren blev efterfølgende indlagt på den lukkede afdeling, men havde ikke lyst til at blive der. 

“Jeg kunne ikke få mig selv til at gå fra hende. Jeg måtte gå ud til lægen og sige, at jeg tog min mor med. Så sagde han: ‘Så er det op til dig. Det er dig, der har det fulde ansvar, hvis hun dør.’” lød beskeden til en ung Hilda Heick, der alligevel valgte at tage sin mor med hjem. 

Herefter fulgte år, hvor moren skiftevis var indlagt og kom hjem. Der var gode perioder og forfærdelige perioder “Både for hende selv, men også for os andre, der var tæt på hende,” konstaterer Hilda Heick.

Læs også

Rygterne om Putins helbred tager til: Falder i søvn midt i møde

 

 

Dagens Gossip