Høje smittetal: Nyt sogn lukker ned

Foto: Google Maps

Fredag lukkede endnu et sogn på grund af høje smittetal. Dermed er der i alt fire sogne, der på nuværende tidspunkt er nedlukkede.

Fredag blev Spentrup Sogn i Randers Kommune føjet til listen over danske sogn, der automatisk er nedlukkede på grund af høje smittetal.

Læs også

Voldsom brand i Valby

Det betyder, at der nu er i alt fire sogne, der er nedlukkede. Det viser den daglige opgørelse fra Statens Serum Institut

Nedlukningen i Spentrup gælder fra mandag den 14. juni. Nedlukningen vil vare ved, indtil sognet i syv dage har haft under 600 smittede pr. 100.000 indbyggere. 

Sognet kan dog også genåbnes igen, såfremt der opnås en positivprocent på mindre end 3 for testresultater eller mindre end 20 smittetilfælde i alt. 

Den automatisk nedlukning medfører blandt andet, at alle skoler og fritidstilbud, der hører ind under Spentrup Sogn skal lukkes. Desuden betyder det, at forældre opfordres til at holde deres børn hjemme fra dagpleje og børnehave, såfremt dette er muligt. 

"Smittetallene i Spentrup er desværre så høje, at sognet nu skal lukke ned. Nedlukningen er en følge af, at der på nationalt plan er udarbejdet nogle grænser for nedlukning. Nedlukningen er desværre en realitet og nødvendigt," siger Jesper Kaas Schmidt, der er kommunaldirektør i Randers Kommune og leder af kommunens krisestab, i en pressemeddelelse. 

"Samtidig forstår jeg godt, at det er rigtig ærgerligt for de mange mennesker, der bliver berørt af nedlukningen," fortsætter han. 

Jesper Kaas Schmidt opfordrer desuden indbyggerne i sognet til at lade sig teste samt overholde 'de gode vaner' med afstand, sprit og host i ærmet.

Læs også

Medie: Han har tilstået mordet på Maria

Som tidligere angivet er der i alt fire sogne, der på nuværende tidspunkt er lukket ned. Foruden Spentrup Sogn i Randers Kommune er der også to sogne i Aalborg Kommune og et enkelt sogn i Vejle Kommune, der aktuelt er lukket ned. 

 

Dagens Gossip