Hoffet afslører: Prins Henrik ramt af demens

Foto: Polfoto

I en pressemeddelelse oplyser kongehuset, at prins Henrik har fået konstateret demens.

Prisen Henrik lider af demens.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse, som kongehuset onsdag eftermiddag har udsendt.

- Det er med inderlig beklagelse, at Hendes Majestæt Dronningen har bedt Hofmarskallen meddele: I forlængelse af et længere udredningsforløb og senest en række undersøgelser foretaget i løbet af sensommeren har et specialistteam ved Rigshospitalet nu konkluderet, at Hans Kongelige Højhed Prins Henrik lider af demens.

Sådan står der indledningsvis i pressemeddelelsen, der af udsendt af Lene Balleby, der er kongehusets kommunikations- og pressechef.

Efterfølgende uddybes der:

- Diagnosen indebærer en svækkelse af Prinsens kognitive funktionsniveau. Omfanget af de kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for Prinsens alder og kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen.

Læs også

Bilist gik amok over kvindes overhaling i Randers: Nikkede hende en skalle i vejkryds

I pressemeddelelsen uddyber man også konsekvenserne af prinsens sygdom:

- Som en konsekvens af diagnosen vil Prinsen fremover yderligere neddrosle sine aktiviteter, ligesom der vil blive taget stilling til protektioner og æreshverv, lyder det.

Den kongelige pressemeddelelse afsluttes med følgende ord:

- Det er Dronningen og den kongelige families ønske, at Prinsen fremover får den ro, som situationen påkræver.

Oplysningerne kommer efter den seneste tids polemik omkring prinsen og hans udtalelser om, at han ikke ønsker at blive begravet side om side med dronning Margrethe, med mindre hun tildeler ham titlen 'kongegemal'.

Opdateres...