Hospital advarer om fupopkald: ’Hvis du bliver ringet op af dette nummer, skal du ikke tage telefonen’

Nils Würtzenfeld

367 uger siden

|

05/07/2017
Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I et Facebook-opslag advarer Aalborg Universitetshospital folk i hele landet mod et bestemt telefonnummer. Nummeret tilhøre nemlig hospitalet selv.

Dagens topnyheder

Tirsdag kunne man på Aalborg Universitetshospitals Facebook-side læse et opslag, der advarer mod at besvare et opkald fra et af hospitalets egne telefonnumre.

- Hvis du bliver ringet op af telefonnummer 89 56 44 16, skal du ikke svare, lyder det i opslaget. 

Nummeret tilhører hospitalet, men er blevet udsat for misbrug, da svindlere flere gange har benyttet nummeret til at ringe til intetanende danskere.

- Det er et nummer, som vi egentlig ikke bruger, men på det seneste er flere danskere alligevel blevet ringet op fra det. Dermed er der altså nogen, der udgiver sig for at være os, forklarer funktionsleder for Region Nordjyllands it, Jan Ostenfeld Michaelsen, til Dagens.dk.

Han forklarer, at svindlerne ringer fra udlandet og forsøger at lokke informationer ud af deres ofre.

- De sidder typisk i udlandet og ringer til borgere i Danmark. Og da folk kan se, at det er et dansk nummer, så tager de den typisk, forklarer Jan Ostenfeld Michaelsen og understeger, at svindlerne efterfølgende snakker engelsk og ofte udgiver sig for at være fra Microsoft.

Herefter forsøger de at lokke brugbare informationer ud af godtroende danskere, så de i sidste ende kan få adgang til ens bankkonti.

Jan Ostenfeld Michaelsen forklarer, at hospitalet blev opmærksom på det snedige svindelnummer, da en borger ringede og advarede hospitalet.

- En borger var blevet ringet op af nummeret, og da han forsøgte at ringe tilbage, blev han stillet om til vores telefonsvare, lyder det fra Jan Ostenfeld Michaelsen.

Han forklarer, at det ikke bare er nordjyder, men folk i hele landet, der har modtaget fupopkald fra telefonnummeret.

- Det er rigtig ærgerligt og irriterende, men sådan noget sker desværre, og det er svært at gardere sig mod, fortæller han og understeger, at man har været i kontakt med TDC, der har forsøgt at forhindre, at nummeret kan ringe til flere danskere.

Jan Ostenfeld Michaelsen forklarer til sidst, at man som privatperson kan gå ind i sine telefonindstillinger og blokere nummeret, så man undgår at blive ringet op.