Hudløs ærlig Mette Frederiksen: Dette vil jeg huskes for

Skrevet af Kamille Isaksen

21 uger siden

|

27/12/2023
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I et særligt interview åbner Mette Frederiksen op på godt og på ondt. Heriblandt svarer hun på, hvad hun gerne vil huskes for.

Dagens topnyheder

Mette Frederiksen tog plads i en hjertelig rundkreds med journalister med funktionsnedsættelse under DR-programmet 'En Særlig Samtale', hvor hun åbnede op om personlige og politiske emner.

På skift blev statsministeren stillet spørgsmål om både livet som politiker og mere personlige aspekter. 

Interviewet dykkede også ned i mere følsomme emner som tab og sorg.

Mette Frederiksen reflekterede over det at miste sin mor, og hvordan hun har det den dag i dag: "I starten er det en rigtig tung sorg. Som tiden går, bliver det mere, at man savner og mindes alt det, der var godt ved sin mor. Men jeg synes, det er tungt at miste sin mor, det må jeg sige."

Til slut fik hun spørgsmålet: Hvad vil du gerne huskes for? Mette Frederiksen tog ikke særlig lang tid om at finde ud af det og svarede ydmygt: "At være et ordentligt menneske."

Dette program markerer det andet i rækken af samtaler, hvor den tidligere udsendelse havde musikeren Thomas Helmig som gæst. Her delte han om den vedvarende sorg, han bærer efter tabet af sin søn, Hugo Helmig, i 2022.

Mette Frederiksens åbenhed i programmet tilbyder seerne et nærmere indblik i hendes personlighed og tanker bag facaden som statsminister. 'En Særlig Samtale' skaber en platform, hvor offentlige figurer som Frederiksen får mulighed for at dele dybe refleksioner og oplevelser, der normalt ikke ses i traditionelle politiske debatter.