Hun fældede Amagermanden: Han har begået flere uopklarede forbrydelser

Statsadvokat Anne Birgitte Stürup, anklager i sagen mod Marcel Lychau Hansen, bedre kendt som Amagermanden. Foto: Bax Lindhardt/SP/Ritzau Scanpix.

Anklager Anne Birgitte Stürup var med til at fælde Amagermanden, og hun er overbevist om, at han har begået flere forbrydelser.

Kriminalsager bliver ofte ført på et mangelfuldt grundlag. Myndighederne har ofte så travlt med at bekræfte deres egne teorier, at der er spørgsmål, som aldrig bliver stillet, og sten som aldrig bliver vendt.

Læs også

Lige nu: I denne del af Danmark kan alle blive vaccineret mod coronavirus

Sådan lyder kritikken fra den danske forsvarsadvokat Peter Secher i den nye true crime-serie på discovery+, Djævelens Advokat, der har premiere i dag.

I serien efterforsker han tre opsigtsvækkende, danske kriminalsager, herunder Amagermanden og Peter Lundin. For måske gemmer der sig noget under nogle af de sten, som myndighederne ikke vendte i sin tid. I løbet af programseriens seks afsnit vil han forsøge at efterprøve politiets arbejde og dermed også udfordre deres teorier, skriver discovery+.

Flere forbrydelser

I det første afsnit dykker Peter Secher ned i sagen om Marcel Lychau Hansen, bedre kendte som Amagermanden, der er en af de værste serieforbrydere i nyere, dansk historie.

To drab og seks voldtægter udløste en dom på livsvarigt fængsel. Men det er ikke de eneste forbrydelser, han har begået. Anklager Anne Birgitte Stürup var med til at fælde Amagermanden, og i programmet fortæller hun, at hun er overbevist om, at han har begået flere forbrydelser.  

“Han har sikkert begået andre forhold, der er forældet,” forklarer hun og understreger, at drab ikke forældes. Men det gør voldtægter. 

Hvis offeret var 18 år eller ældre, da overgrebet fandt sted, forældes sagen efter 10 år - 15 år hvis det er en særlig grov sag. Det betyder, at der ikke længere kan rejses en straffesag mod gerningsmanden. Hvis offeret var under 18 år, da overgrebet skete, forældes sagen som udgangspunkt aldrig, oplyser politiet.

“En person, der er serieforbryder, der vil sjældent gå 10 år imellem hver, hvis du spørger mig,” slår Anne Birgitte Stürup fast.

Djævelens Advokat får premiere på discovery+ i dag. 

Læs også

Nu er Prins Philips dødsårsag fundet