Hurra: Volden i Danmark falder igen

Foto: Shutterstock.com

Der kan let blive tegnet forkert øjebliksbillede af, hvordan det egentlig står til ude i samfundet. Mange går med den opfattelse, at verden bliver et voldeligere sted, og at man er nødt til at passe på sig selv mere og mere.

Faktisk så viser de seneste tal fra landets skadestuer, at der begås mindre vold end nogensinde før, og at man for syvende år i træk kan fejre, at volden er faldet i Danmark.

I 2017 blev 10.371 mennesker tilset på landets skadestuer efter at have været udsat for vold. Det er færre end året før, viser undersøgelsen Vold i Danmark 2017 – belyst tal fra skadestuerne, som er foretaget a Rambøll for Det Kriminalpræventive Råd.

Der er set et markant fald hos unge mænd, men de er fortsat de unge mænd, der er den mest udsatte gruppe, når det gælder vold. Volden opstår typisk i weekenderne i nattelivet.

Statistik fra Det Kriminalpræventive Råd

 Mest vold i hovedstaden

Den nye undersøgelse viser, at mens volden for syvende år i træk er faldet, så er det også fortsat i Region Hovedstaden, at der er mest vold. De fleste voldsofre bor således i Region Hovedstaden, hvor man har registreret 42 % af voldsskader.

”Der er altså noget der tyder på, at borgere i Region Hovedstaden er overrepræsenteret for voldsskader på landets skadestuer. Det er svært at vurdere, hvorfor Hovedstadens borgere er mere udsatte. Det kan være det faktum, at der bor flere unge mennesker i regionen, som sandsynligvis oftere går i byen. Den kortere afstand til sygehusene kan også spille ind,” lyder det fra Ingrid Soldal Eriksen, der er analytiker i Det Kriminalpræventive Råd.

Der anmeldes mere vold

Det kan lyder besynderligt, at man bringer en undersøgelse der fortæller, at antallet af tilsete på landets skadestuer grundet vold, er lavere end nogensinde, når man samtidig har fået flere anmeldelser af vold.

Hele 51 % flere anmeldelser for vold er der kommet fra 2015 til 2017. Det betyder dog ikke, at der sker mere vold i Danmark, men mere, at der er sket en praksisændring, der gør, at flere anmelder vold. Ser man på data fra skadestuerne, så er antallet af voldshenvendelser i samme periode faldet stabilt.

I 2007 var antallet af tilsete på landets skadestuer for vold på sit højeste, da der var registreret over 20.000 tilfælde. Det tal er altså næsten halveret i 2017, hvor der ”kun” blev tilset 10.371 mennesker for vold på landets skadestuer.

Læs også

By afholder lasershow i stedet for fyrværkeri på grund af dyrene

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip