Husk at tjekke din bankkonto i dag

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Du bør gøre dig selv en tjeneste og tjekke din bankkonto i dag. Der venter formentlig en overraskelse fra Skattestyrelsen.

Hvis du ikke allerede har taget et kig på din bankkonto i dag, så bør du måske gøre det. Der vil højst sandsynligt vente dig en stor god overraskelse, hvilket er tilfældet for en stor del af den danske befolkning i dag.

I dag den 3. april er nemlig dagen, hvor Skattestyrelsen udbetaler de mange penge, som danskerne har betalt for meget i Skat i løbet af hele 2019.

Læs også

Mette Frederiksen sender ny besked til danskerne

Skattestyrelsen skriver i en pressemeddelelse, at der i alt er tale om 3.4 millioner borgere, der har betalt for meget i Skat, og de kan altså se frem til få gennemsnitligt 5.179 kroner tilbage.

“3,4 mio. borgere har i 2019 betalt for meget i skat. De kan derfor se frem til i gennemsnit at modtage 5.179 kr., når Skattestyrelsen fredag begynder at udbetale overskydende skat, som samlet set løber op i 17,4 mia. kr. For hovedparten af borgerne vil pengene stå på deres NemKonto allerede i dag,” det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Underdirektør hos Skattestyrelsen, Karoline Klaksvig opfordrer samtidig danskerne itl at tage et kig på deres forskudsopgørelse, for at tjekke, om de indtastede informationer nu også stemme overens med virkeligheden.

“Vi ved, at mange ser frem til dagen, hvor de får penge tilbage i skat. Men det er vigtigt at huske på, at en overskydende skat bare betyder, at man har betalt for meget i skat i løbet af året, der er gået. Det er derfor en god idé at bruge anledningen til at tjekke, om forskudsopgørelsen for 2020 stemmer,” fortæller underdirektøren.

Skal du betale penge tilbage? Måske kan du undgå det

Hvis du er blandt den del af befolkningen, der ikke har modtaget penge på din bankkonto i dag, og faktisk skylder penge til Skat, så bør du lige undersøge, om det virkelig er tilfældet.

Det kan nemlig være, at du har glemt nogle ret vigtige fradrag, som du er berettiget til, og det vil da være ærgerligt, hvis du betaler penge til Skat, som du reelt ikke skylder dem.

På grund af coronakrisen har Skat valgt at forlænge fristen, så du faktisk helt indtil den 1. september, kan nå at ændre i din årsopgørelse.

“Uanset om man har fået en overskydende skat eller en restskat, kan man stadig nå at kontrollere, om alle oplysninger i årsopgørelsen er korrekte og er med. Og i år får man ekstra god tid til at tjekke årsopgørelsen. På grund af coronakrisen er fristen for at oplyse ændringer eller tilføjelser til årsopgørelsen forlænget til 1. september 2020,” fortæller underdirektøren i pressemeddelelsen.

Er du blandt dem, der får penge retur, eller skal du betale penge til skat?

Læs også

Skat sender mail til 800.000 danskere: Få det gjort nu

 

 

Dagens Gossip