Skat sender mail til 800.000 danskere: Få det gjort nu

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Skal du have penge tilbage i Skat, eller skal du betale? Hvis ikke du ved det endnu, eller har ændret på din årsopgørelse, så bør du gøre det med det samme. Sådan lyder beskeden fra Skattestyrelsen.

I løbet af de næste par dage vil cirka 800.000 får en meddelelse om, at der ligger en besked fra Skattestyrelsen i deres e-boks.

Det er Skattestyrelsen, der selv melder ud via deres Twitterprofil ‘Skattefar’, at de allerede fra i dag sender mails ud til knap 800.000 danskere, der fortsat ikke har tjekket deres årsopgørelse endnu.

Læs også

26-årig kvinde blev tilfældigt slået ned af to arabiske mænd

“Fra i dag sender vi cirka 800.000 mails ud til borgere, der fx ikke har tjekket deres årsopgørelse endnu. Er du i tvivl, om en mail kommer fra Skattestyrelsen, så tjek her, hvordan du kan spotte en falsk henvendelse,” lyder det i deres tweet.

Årsagen til at de gør dette, skyldes blandt andet, at der har været mange svindlermails i omløb disse dage. Mails hvor danskerne får besked på, at de skal foretage en handling, før de kan få udbetalt deres skattepenge.

Problemet med disse mails er dog, at du ender med at betale penge til svindlere, hvis du følger deres anvisninger, og det vil Skattestyrelsen naturligvis gerne have sat en stopper for.

I deres tweet henviser de derfor til deres egen hjemmeside, hvor de kommer med gode råd til, hvordan du spotter en falsk email.

Sådan spotter du en falsk besked fra ‘Skat’

Det er ikke kun emails, som svindlere sender ud for at få naive danskere til at hoppe i deres fælde. Det kan også være sms’er eller en falsk hjemmeside.

På skats nye side kommer de med gode råd til, hvordan du helt undgår at falde i, og hvilke ting du skal holde øje med, når der pludselig tikker en besked ind, der måske eller måske ikke er fra Skat.

Derudover så kommer de også med flere eksempler på, hvordan falske emails, beskeder og hjemmesider har set ud i de seneste år.

Se alle eksemplerne her

Tjek formålet med mailen

Se på, hvad formålet er med den mail, du har modtaget. Når vi skriver til dig, er det for at give dig information og handlemuligheder.

Vi vil aldrig bede om:

  • Dine personoplysninger.
  • Dine bankkonto- eller betalingskortoplysninger.
  • At du oplyser om et beløb.

Er du i tvivl, skal du aldrig klikke på et link i en mail. Slet mistænkelige mails.

Tjek formålet med sms'en

Se på, hvad formålet er med den sms, du har modtaget. Når vi skriver til dig, er det for at give dig information og handlemuligheder.

  • Vi vil aldrig skrive et konkret beløb, du enten skylder eller skal have tilbage.
  • Vi vil heller aldrig bede om dine bankkonto- eller betalingskortoplysninger, eller at du oplyser om et beløb.

Er du i tvivl, skal du aldrig klikke på et link i en sms. Slet mistænkelige sms'er.

Læs også

16-årig pige uden sygdomme død af coronavirus

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip