Hvis du tror, at det blot er almindelige mariehøns - så kig nærmere og opdag den farlige sandhed

Foto: Wikimedia

Den rød- og sortplettede mariehøne er velkendt i Danmark, men der er stor forskel på mariehøns, og særligt en art må du aldrig røre ved.

Flyv op til vor herre og bed om godt vejr. 

Den velkendte børneremse hører sig ofte til, når børn og dyrevenlige sjæle spotter en mariehøne og samler den op.

De virker uskyldige, de små insekter. Men der er faktisk stor forskel på mariehøns, og særligt en art skal du holde fingrene fra, selvom den ikke er let at spotte problemet med det blotte øje, skriver Newsner.

Der er nemlig tale om harlekinmariehønen, som man kan kende ved, at den ofte søger indendøre, særligt om vinteren, i modsætning til almindelige mariehøns, der bliver udenfor. 

Foto: Wikimedia

Harlekinmariehønen er en invasiv art, der oprindeligt stammer fra Asien, og som art faktisk fortrænger den almindelige mariehøne.

Arten er glubsk og tager man den op på fingrene som en almindelig mariehøns, kan den finde på at bide dig, hvilket kan forårsage mildt ubehag og irriteret hud.  

Læs også

Bailey ville ikke spise: Så fik ejer øje på noget mystisk i dens gane

Derfor anbefaler Miljøstyrelsen, at man fjerner dyrene med sin støvsuger, hvis man opdager dem indenfor. 

Foto: Wikimedia

- Når de først kommer og finder føde, så er det svært at slippe af med dem igen, og arten har en meget aggressiv adfærd. Derfor skal du slå dem ihjel, så snart du ser dem, siger den svense biolog Lars-Åke Janzon til den svenske tv-kanal SVT.

I England har man oplevet flere tilfælde af den invaderende mariehøne, hvor at mindre sværme har samlet sig ude foran husene for at søge indenfor. 

Foto: Wikimedia

I sådan et tilfælde er det vigtigt ikke at træde på dyrene, men benytte en støvsuger, da dyrene efterlader en stinkende, gullig væske, der kan være svær at fjerne igen. 

Foto: Wikimedia

Man kan kende den særlige mariehøne ved at spotte et W eller M-mønster mellem pletterne i dets skjold. Desuden er arten en anelse større end almindelige mariehøns. 

Familie spiste 100 procent økologisk i to uger: Blev forbløffet over resultatet