I dag: Her varsler DMI om farligt vejr

Foto: Shutterstock.com

Der er fortsat steder i det danske land, hvor DMI varsler om farligt vejr.

Det er lige før, at man glemmer det halvtriste vejr, vi havde i juli, når august byder på så varme og solrige dage, som det har været i den seneste tid.

Læs også

Feriepenge ups: Du kan få for lidt udbetalt

Hvis du er glad for de lune temperaturer, så bliver du også tilfreds, når du hører, at det varme vejr fortsætter i resten af ugen.

Dog er der steder, hvor det kan blive rigtig varmt, og derfor sender DMI en kategori 2 varsel ud.

Vær forberedt på farligt vejr

I dag, torsdag, bliver det varmest i den vestligste del af Jylland, og det er også i dette område, at DMI’s varsel om hedebølge fortsat er gældende.

DMI forventer 28 grader eller mere i dette område, og det kan være farligt for små- og spædbørn, ældre samt personer, der lider af kroniske sygdomme. DMI råder til, at man husker at drikke rigeligt og holder kroppen afkølet.

I resten af landet bliver det også tørt og solrigt med med temp. op mellem 23 og 28 grader, ved kyster med pålandsvind lidt køligere.

Weekendens vejr

Fredag starter med tørt og solrigt vejr, men i den sydlige del af landet om eftermiddagen stedvis mere skyet og måske en lokal regn eller tordenbyge. Det er fortsat varme temp. op mellem 23 og 28 grader, lokalt måske 30 grader, lidt køligere ved kyster med pålandsvind. 

Både lørdagens og søndagens vejr bliver en gentagelse af fredagen med tørvejr og solskin, men igen vil der i den sydlige del af landet stedvis være mere skyet og måske en lokal regn eller tordenbyge. Igen kan det blive helt op til 30 grader lokalt. 

Starten af næste uge

Det ser på nuværende tidspunkt ud til, at der sker et skifte i vejret. Lidt mindre sol og lidt mere regn, stedvis med torden. 

Mandag meldes der om dagtemp. op mellem 23 og 28 grader, og tirsdag bliver det lidt køligere med dagtemp. mellem 18 og 23 grader.

DMI fastslår, at udsigten er ret sikker frem til og med søndag. Det er dog usikkert, om der kommer lokale tordenbyger i løbet af weekenden.

Læs også

Breaking: Sygdom elimineret i Danmark

 

 

 

Dagens Gossip