I dag sker det: Aldrig sket før for kronprins Christian

Skrevet af Kamille Isaksen

2 uger siden

|

30/05/2024
Indland
Foto: H.K.H. Kronprinsessen ©
Foto: H.K.H. Kronprinsessen ©
Nu hvor kronprinsen er blevet myndig, er han blevet en del af noget helt særligt.

Dagens topnyheder

Indtil videre har 2024 været et begivenhedsrigt år for kronprins Christian, Danmarks kommende monark. 

Han startede i januar ud med at gå fra prins til kronprins, og han har sidenhen oplevet flere ting for første gang, og nu er endnu en milepæl nået for den kongelige. 

Han er blevet optaget i Kraks Blå Bog, et opslagsværk, der siden 1910 har dokumenteret bemærkelsesværdige danskeres liv og præstationer. Dette markerer første gang, kronprinsen er inkluderet i denne prestigefyldte publikation.

Det skriver SE & HØR

Kraks Blå Bog er et værk, der omfatter en bred vifte af profiler – fra kongelige til kokke og politikere. I årets udgave finder man også navne som sanger Annika Aakjær, rigsarkivar Morten Ellegaard, Noma-kok Mette Brink Søberg og forfatter Kim Blæsbjerg. Det store spænd i de udvalgte personer afspejler redaktionens mål om at dække alle samfundslag og fagområder.

Oprindeligt blev medlemmer af kongehuset ikke inkluderet, da optagelsen skulle baseres på meritter frem for herkomst. Dette ændrede sig dog i 1980'erne, og siden 1989 er kongelige automatisk blevet optaget i en separat sektion, når de bliver myndige. Således er kronprins Christian nu en del af dette traditionsrige opslagsværk.

Udvælgelsen af personer til Kraks Blå Bog er en omhyggelig proces. Redaktionen samarbejder tæt med 35 eksterne, anonyme fagkonsulenter, der arbejder ulønnet. Disse konsulenter hjælper med at identificere individer, der har gjort sig bemærket inden for deres respektive felter. Derudover modtager redaktionen også forslag fra offentligheden.