I dag sker det: Disse danskere skal tjekke e-boks

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

I dag begynder regionerne at sende invitationerne ud.

COVID-19 vaccinen fra Pfizer-BioNTech blev 28. maj godkendt af Europa-Kommissionen til brug hos børn i alderen 12-15 år.

Læs også

Cana Buttenschøn har fået kræft

Efterfølgende har Sundhedsstyrelsen, efter vaccinen blev godkendt til børn ned til 12 år, foretaget en grundig faglig vurdering af, om vaccination skal tilbydes i vaccinationsprogrammet til børn i Danmark og anbefaler på det grundlag, at vaccination mod COVID-19 skal tilbydes til børn fra 12-15 år. 

”Vi anbefaler at børn på 12-15 år bliver vaccineret mod COVID-19. Vi har nu en mere smitsom virusvariant og vi har derfor brug for den ekstra immunitet i befolkningen, ikke mindst når vi om nogle måneder begiver os ind i efteråret. Ved også at vaccinere børnene kan vi bevare kontrollen med epidemien og beskytte dem, der er i en særlig risiko,” lød det fra vicedirektør Helene Probst for få dage siden på Sundhedsstyrelsens egen hjemmeside.

Det starter i dag

Det betyder, at regionerne i dag begynder at sende invitationerne ud til den sidste gruppe i vaccinationsprogrammet: De 12-15-årige. 

Det skriver DR.

Det er de 12-14-åriges forældre, der skal tage et kig i e-boksen for at finde børnenes invitationer, mens de 15-årige selv modtager beskeden i deres e-boks.

Forældre til børn på 15-år skal stadig godkende vaccinationen. Det kan godt tage lidt tid, før invitationen rammer e-boksen, og Statens Serum Insitut oplyser til DR, at man kan forvente at have invitationen torsdag.

Læs også

David gik i gang med havearbejde: Gjorde besynderligt fund

 

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip