I dag sker det: Du får penge for at bruge strøm

19/09/2023 08:34

Emil Martesen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er sjældent det sker, men i nat og de tidlige morgentimer får du penge for at bruge strøm.

Mest læste i dag

Tirsdag er der massevis af penge at spare for danskerne, da elpriserne styrtdykker til utroligt lave niveauer.

Blæsevejr er den afgørende faktor, der sætter gang i vindmøllerne og sender elpriserne i helt ned i minus, ifølge Nord Pool, elbørsen for Norden.

Det skriver Avisen.

Selvom elprisen rammer et negativt niveau, betyder det desværre ikke gratis strøm for den almindelige forbruger. 

Kristian Rune Poulsen, chefkonsulent hos Green Power Denmark, forklarer, at elpriser er sammensat af den rå elpris samt omkostninger for strømtransport og afgifter.

“Alt i alt gør det, at vi stadig betaler penge for at bruge strøm, men beløbet er noget lavere end de mange andre dage, hvor elprisen ikke er negativ”, siger han.

Priserne tirsdag

Tirsdag forventes strømmen at være billigst vest for Storebælt mellem kl. 14 og 15, med en pris på 61,55 øre per kilowatt-time (kWh), når samtlige afgifter inkluderes. Sådan lyder meldingen ifølge data fra energikoncernen Norlys. 

En time senere forventes den billigste strøm øst for Storebælt til en pris på 62,69 øre per kWh.

I løbet af 2023 har der været 302 timer med negativ elpris, hvilket overgår rekorden fra 2020. 

Ifølge Kristian Rune Poulsen skyldes dette ikke kun blæsevejr, men også den voksende rolle, som solceller spiller i energiforsyningen. De seneste år har solceller bidraget til de negative elpriser, især om sommeren.

“Her på vej ud af energikrisen er det blevet tydeligt, at alt det sol og vind, som vi har kæmpet for at få op de seneste par år, det er virkelig begyndt at kunne mærkes på elpriserne”, lyder det fra Kristian Rune Poulsen.

For forbrugerne er budskabet klart: Tirsdag er en dag, hvor der er mulighed for at spare på strømmen, når vaskemaskinen skal i gang.