I dag starter stor politiaktion rettet mod mindre køretøjer

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

I løbet af denne uge vil politiet være ekstra opmærksom på cyklister og knallertførere, der tager unødvendige chancer i trafikken. Man bør især holde sin telefon i lommen, lyder det fra politiet.

Bilisterne har typisk det største ansvar i trafikken, og det er altid dem, der bedes om at tage hensyn til andre trafikanter, der færdes på mindre køretøjer. I denne uge er politiet dog ude efter de personer, der kører hensynsløst på de tohjulede. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

I løbet af uge 4 vil politiet gennemfører en målrettet indsats mod cyklister og knallertkørere, som tager unødvendige chancer i trafikken, og dermed bryder færdselsloven til gene for andre trafikanter.

Tager vi et kig tilbage på år 2017, så var der 27 cyklister og 9 knallertførere, der blev dræbt i trafikken. Yderligere 766 cyklister og 292 knallertkører kom til skade. Det viste sig dog, at i en stor del af ulykkerne, var det risikobetonet adfærd blandt cyklisterne og knallertkørere der var medvirkende årsag til dette.

Hold mobilen i lommen ellers bliver det dyrt

TV2 har talt med Christian Berthelsen, der er politiassistent ved Rigspolitiets nationale færdselscenter, for at få en uddybelse på, hvad det er, de især vil komme til at kigge efter.

Han fortalte, at det blandt andet er cyklister der benytter sig af deres mobiltelefon under kørsel. Det må man nemlig ikke, og det straffes altså med en bøde på 1.000 kroner.

”Sidste år i uge ni, hvor vi havde en lignende kontrol, hvor 100 blev sigtet for at bruge mobilen, mens de cyklede. Det koster 1000 kroner,” fortæller Christian Berthelsen til TV2.dk.

Foruden et kig efter cyklister og knallertførere, der benytter sig af mobiltelefonen, vil de også være opmærksom på, om de kører uden lys og hjelm, og om hvorvidt de benytter sig af fortove og gangstier, hvor de ikke må køre.

Aktionen finder sted fra i dag den 21. januar til og med den 27. januar.

Læs også

Ser du denne vodka, så lad være med at købe den: Kan gøre dig blind

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip