Ser du denne vodka, så lad være med at købe den: Kan gøre dig blind

Støder du på denne vodka, så skal du for alt i verden ikke begynde at drikke den. Det er nemlig en falsk vodka, der indeholder industialkohol, som du i værste fald kan dø af.

Det er alment kendt, at alkohol kan få dig til at gøre skøre ting, og at det ikke ligefrem er det sundeste, som du kan give til din krop. Om ikke andet drikker vi det alligevel, og fred være med det.

Der er dog noget alkohol, som man skal passe mere på end andet, og senest er der dukket en farlig form for vodka op i England, som kan gøre dig blind og i værste fald tage livet af dig.

Det er i den britiske by Hull, har byrådet advaret befolkningen mod at købe en Vodka med navnet Radanoff. Det er nemlig et falsk brand og det indeholder industrialkohol, der kan være meget skadeligt for mennesker.

I vodkaen fandt man blandt andet ingredienser, der også bruges til at fjerne is på bilruder, og hvis det bliver indtaget af mennesker, kan det både føre til opkast, blindhed og i værste fald døden.

Det er denne vodka, du ikke må indtage.

Spotter du Radanoff-vodka til salg, så lad være med at købe det

I Hull har de beslaglagt flere flasker Radanoff vodka, og på disse flasker kan de se, at der ikke told-stempel, der ellers vil betyde, at der er betalt told og skat af produktet, når det blev ført ind i landet. Samtidig erfarede de, at den stregkode der var på flaskerne, slet ikke førte til noget produkt.

Byrådet i Hull valgte derfor at gå til de sociale medier, hvor de skriver: ”Advarsel. Hvis du ser ’Radanoff’ vodka til salg, så skal du hverken købe eller drikke det. Radanoff er et falsk brand, der senest er blevet beslaglagt i Hull. Det kan indeholde industrialkohol, hvilket kan medføre blindhed eller døden”, skriver de på deres Twitter-konto.

Det gives flere gode råd til, hvordan man kan spotte, om den alkohol man er ved at købe, er falsk. Det er blandt andet mærkelige mærkater, ikke forseglede låg, stavefejl, og priser som er for gode til at være sande.

En anden god indikator kan være, hvis flaskerne er det samme brand, men der alligevel er en større forskel på mængden af indholdet.

Mens Radanoff-vodkaen er fundet i England, er det ikke ensbetydende med, at den ikke kan dukke op i Danmark. Derfor skal du for alt i verden lade være med at købe og drikke den, hvis du pludselig ser en vodka i Danmark med navnet Radanoff.

Læs også

Forældre er forarget over dette skolebillede: Kan du se hvorfor?