I dag vil din el være stort set 'gratis'

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Prisen på strøm er afsindig billig i dag, så de er bare med at få ladet bilen eller tændt for tørretumbleren.

De sidste par måneder har det været rigtigt dyrt at bruge strøm i Danmark. Det er det generelt stadigvæk, men der er tidspunkter i løbet af døgnet, hvor elprisen bare er lavere end andre tidspunkter.

Læs også

Mand udsatte kæresten for forfærdelig joke ved Grand Canyon: Det kom han hurtigt til at fortryde

I dag er særligt en af disse dage, og faktisk er der tidspunkter i dag, hvor elprisen er negativ, hvilket teoretisk set betyder, at du får penge for at bruge el.

Der er dog lige det ene 'men', og det er til gengæld også et vigtigt et af slagsen. Efter statens afgifter og moms, er prisen nemlig ikke længere negativ, og derfor vil du altså ikke modtage penge for at bruge strøm.

Se hvor meget du kan spare på din el-regning her (affiliate link)

Til gengæld er elprisen stadig så enormt billig, at det giver god mening, at du prioriterer dit strømforbrug i et tidsrum i dag, hvis det altså kan lade sig gøre.

Så billig er strømmen i dag

Strømmen i Danmark er delt op i to områder. Vest og Øst for Storebælt. Bor du vest for Storebælt og køber din strøm til en variable pris, så vil du i dag klokken 14.00 kunne lade el til en spotpris der hedder -3.81 øre pr. kwh.

Hvis der ikke var afgifter, ville du altså blive betalt for at bruge strøm mellem 14 og 15. Afgifterne gør dog, at den reelle pris på strømmen klokken 14.00 lyder på 1.32 kroner pr. kwh.

Det er stadig en rigtig lav pris, hvis man sammenligner med klokken 07.00 i morges, hvor den samlede pris lød på 2.65 kroner pr. kwh.

Strømmen i Danmark er i dag meget billig mellem 10 og 18, hvor de billigste tidspunkter er mellem 14.00 og 16.00. Det samme gør sig gældende øst for Storebælt, hvor prisen dog generelt er en anelse højere end på Fyn og Jylland.

Hvis du har en variable elpris, vil du kunne se spotprisen på strøm time for time lige her,

Læs også

Hollywood-stjernen Ray Liotta er død

 

 

Dagens Gossip