I går blev Britta Nielsen dømt: Så hurtigt kan hun være ude

Foto: Siphiwe Sibeko/Reuters/Ritzau Scanpix

Selvom Britta Nielsen i går blev idømt 6½ års fængsel, så kan hun allerede være ude på gaden igen i 2022.

I går faldt der endelig dom i sagen om Britta Nielsen, der svindlede sig til 117 millioner skattekroner mens hun arbejdede i Socialstyrelsen.

Hun blev dømt for groft bedrageri, og straffen lød på i alt 6 og et halvt års fængsel. Sandsynligheden for at Britta Nielsen skal sidde fængslet i den periode, er dog ikke særligt stor, og faktisk kan Britta Nielsen ganske hurtigt være ude igen.

Læs også

IKEA med kæmpe nyhed: Nu rykker de tættere på alle danskere

Britta Nielsen har allerede siddet varetægtsfængslet i 15 måneder, hvilket altså bliver trukket fra den samlede mængde tid, som hun skal tilbringe i fængslet. Dermed er der ‘blot’ 5 år og 3 måneder tilbage af dommen.

Ude i 2022?

Den bedrageridømte Britta Nielsen kan dog allerede komme ud igen inden kalenderen siger 2024.

Der er nemlig mulighed for, at Britta Nielsen kan blive prøveløsladt, og det vil ske når hun har afsonet to tredjedele af hendes straf. Derudover kræver det naturligvis, at hun opfylder de krav der er for prøveløsladelse.

Hvis hun opfylder kravene, vil hun altså kunne blive sluppet fri igen i 2023.

Ifølge Ekstra Bladet vil ‘mønster-indsatte’ allerede kunne blive løsladt efter at have afsonet halvdelene af sin dom. Så hvis Britta Nielsen opfører sig eksemplarisk, så er der også en sandsynlighed for, at hun kan blive prøveløsladt allerede i 2022.

Hvad mener du om, at Britta Nielsen kan være ude igen om ganske få år? Er det okay, eller er straffen alt for kort?

Læs også

Her er vinderen af dette års X Factor

 

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip