Ikke-vaccinerede børn skal ikke have lov til at gå i børnehave

Foto: Shutterstock.com

Hvis dit barn ikke er vaccineret, så skal du ikke forvente, at det kan blive passet i børnehaven eller få lov til at gå i folkeskole. Sådan kan det se ud, hvis en 22-årige pædagog får held med sit borgerforslag, som mange danskere allerede har bakket op om.

Det er blevet mere og mere populært at lade være med at vaccinere sine børn mod blandt andet mæslinger, men det skal altså ikke gå udover dem, der har valgt at lade sig vaccinere. Det mener en 22-årige kvinde fra Aarhus, der har opstillet et borgerforslag, som hun i øjeblikket har stor succes med.

Den 22-årige Kamille Mette Mathiasen læser til pædagog, og hele meningen med hendes forslag er at beskytte de børn, der enten har et svagt immunforsvar eller som er for små til at blive vaccineret. Hun mener derfor, at det bør forbydes, at ikke-vaccinerede børn skal have lov til at gå i børnehave.

”Når forældre tager et valg, der ikke kun går ud over deres egne børn, men også børn, som ikke kan tåle vaccinen eller ikke er gamle nok til at få den, synes jeg, der skal være konsekvenser,” det fortæller Kamille Mette Mathiasen til Avisen.dk og fortsætter:

”Det skal ikke være tvang, men vi skal sikre, at andre børn trygt kan komme i institution. Forældrenes ret til selv at vælge er ikke vigtigere end mange uskyldige børn, fordi forældrene mener,” lyder det fra den unge pædagogstuderende.

Mange mener, at vaccination skal være lovpligtigt.

Selvom der er gået sport i ikke at vaccinere sine børn, så er det fortsat kun en lille del af befolkningen, der ikke mener, at deres børn skal vaccineres. Tager vi et kig på det borgerforslag som Kamille Mette Mathiasen har stillet op, så er der indtil videre 14.304 danskere, som har skrevet under, og dermed vist deres støtte.

Endnu flere danskere mener dog, at det ligefrem skal være lovpligtigt, at man får vaccineret sine børn.

Tilbage 2015 foretog DR en opinionsmåling, og den viste, at 75 % af danskerne enten var helt eller delvist enige i, at der bør være en vaccinationspligt, så alle forældre har pligt til at lade deres børn blive vaccineret med MFR-vaccinen.

I Italien vedtog man i 2017, at børn skal være vaccineret, før de kan blive skrevet op til børnepasning eller folkeskole.

Læs også

Nu kan det snart være slut med at betale med kontanter i butikker

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip