Inger Støjberg afslører familieforøgelse

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

“Denne flotte fyr flyttede ind hos mig i weekenden,” skriver Inger Støjberg.

Danskernes interesse for at få en hund er eksploderet under coronakrisen, lyder det fra Dansk Kennel Klub. 

Læs også

Margrethe har dyrket sin kreativitet: Giver hjemmelavede gaver til Mary og Marie

En af de danskere, der er blevet hundejer, er Inger Støjberg. Det afslører hun i et opslag på Instagram.

“Denne flotte fyr flyttede ind hos mig i weekenden. Ludvig har været bombehund i Politiet, men nu skal han være min hyggehund og følgesvend i forhåbentlig rigtig mange år. Jeg tør godt love, at I kommer til at se og høre meget mere til Ludvig,” skriver hun til opslaget.

Foto: Instagram.

I skrivende stund har over 6.500 følgere trykket like til billedet af Ludvig, mens der næsten er 300 kommentarer. En af disse kommer fra Christiansborg-kollegaen Pia Kjærsgaard:

“Aj, så gjorde du det! Tillykke. Jeg glæder mig til at hilse på ham,” skriver Pia Kjærsgaard, der også selv har delt et billede af Ludvig på sin profil. 

“Gik lige en tur på Proviantgården til Inger Støjbergs kontor for at hilse på Ludvig. En skøn Labrador, som Inger lige har fået. En charmetrold uden lige,” skriver Pia Kjærsgaard til opslaget på sin egen profil.

Foto: Instagram.

Danmark er gået helt i hundene

Under corona-karantænen har interessen for hunde været på sit højeste i lang tid. Det fortæller Lise Lotte Christensen, der er adfærdskonsulent hos Dansk Kennel Klub, DKK. 

“Alligevel har vi ikke oplevet nogen impulskøb, måske netop fordi efterspørgslen er stor og man ofte må vente nogle måneder på at få hvalpen hjem. Vi er positivt overrasket over, hvor gode danskerne har været til at sætte sig ind i, hvilken type hund og race, som passer til dem, og hvad det kræver at få en hund, siger Lise Lotte Christensen.

Fire gode råd til nye hundejere

Veterinærvirksomheden Virbac er glade for, at nye hundeejere gør deres forarbejde, inden de vælger en hund. Og er man i tvivl, har virksomheden fire råd til at finde den helt rigtig hund til familien.

Find den rigtige race: Mange hunderacer er fremavlet over tid til bestemte formål og vil opføre sig derefter. Det kan være jagthunde, der instinktivt vil søge vildt uden for huset. Vagthunde, der er opmærksomme, men ikke skabt til lange løbeture og energiske hyrdehunde med et stort behov for motion. Find den race, som passer bedst til din livsstil.

Træning: Træning er centralt, hvis man vil have en lydig hund. Det er vigtigt, at træningen tager udgangspunkt i racens behov for stimulering. Man kan tilmelde sig træningshold, hvis man vil have hjælp til øvelser.

Tid og ressourcer: Det kræver tid, overskud og ressourcer at have hund. Man skal spørge sig selv, om man er indstillet på lange gåture hver dag samt mange timers træning. Man skal også have penge til eksempelvis mad og forsikring. Det skal være gennem hele hundens liv, at man er indstillet på at bruge de nødvendige ressourcer.

Vælg en sund og rask hund: Det er helt afgørende at finde en hund, der er vokset op i gode og trygge omgivelser. Hunde, som er vokset op under dårlige forhold, kan nemt være syge både fysisk og mentalt. Man skal derfor spørge opdrætteren om forholdene i hundens opvækst og gerne se hundens dokumenter og forældredyr. Man skal have et godt indtryk af stedet og gerne besøge flere opdrættere for at sammenligne, inden man vælger.

Kilde: Virbac.com 

Læs også

Mai Manniche raser: “Nu stopper det”

 

 

 

Dagens Gossip