Inger Støjberg bekræfter: Det er mit nye parti

Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Den tidligere minister er tilbage i dansk politik.

Tvivlen har været der længe, men nu er det officielt: Tidligere minister og mangeårigt medlem af Venstre, Inger Støjberg, er nemlig klar med et nyt parti. Partiet kommer til at hedde Danmarksdemokraterne. Det bekræfter hun overfor Skive Folkeblad.

- Det er mig, der har stiftet det nye parti, Danmarksdemokraterne. Borgerlig snusfornuft bliver omdrejningspunktet for det nye parti. Og Danmarksdemokraterne er ikke et protestparti. Tværtimod. Og hvis vi vælges ind i Folketinget, vil vi indgå i forhandlinger og forlig.

Læs også

Virolog: Denne gruppe skal vaccineres, hvis vi skal undgå endnu en nedlukning

Den tidligere Venstre-minister fortæller til avisen, at hun vil have særligt fokus på Danmark udenfor København, blandt andet på sundhedsområdet og i forhold til virksomheders vilkår.

Partiet kommer altså til at have andre fokuspunkter foruden en stram udlændingepolitik, som ellers er Inger Støjbergs varemærke.

Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne er nu gået i gang med at skaffe de 20.182 vælgererklæringer, der skal til for at kunne stille op ved næste folketingsvalg. Og de første er faktisk allerede i hus. Det fortæller løsgænger i Folketinget Karina Adsbøl til TV 2.

- Jeg støtter Inger og derfor får hun naturligvis en vælgererklæring fra mig.

Det samme oplyser løsgænger Liselott Blixt. Begge er tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti, men valgte at blive løsgænger efter det ekstraordinære landsmøde, hvor Morten Messerschmidt blev valgt som afløser for afgående formand Kristian Thulesen Dahl.

Inger Støjberg har også netop afsonet sin straf på 60 dages ubetinget fængsel for barnebrudssagen.

Læs også

Sænker afgiften: Fra næste fredag får du billigere strøm

 

Dagens Gossip