Sænker afgiften: Fra næste fredag får du billigere strøm

22/06/2022 14:04

Henrik R

Nyheder
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix
Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix
Fra den 1. juli falder afgiften på strøm, og dermed vil din elregning blive billigere.

Mest læste i dag

Uanset hvilken form for energi du skal bruge, så er det blevet dyrere. En tur i bilen er næsten dobbelt så dyr som for et år tilbage, og prisen på strøm er ligeledes eksploderet.

Nu kommer der dog en lille hjælpende hånd, der kan sænke prisen en anelse på din elregning.

Det er nemlig sådan, at når vi rammer den 1. juli, så falder afgiften på din elregning. Du sparer derfor lidt penge, for hvert kwh du bruger.

Ifølge Skat.dk så vil den nye afgift lyde på 76,3 øre pr. Kwh, hvilket er en besparelse på 14 øre i forhold til den afgift, som du har betalt i den første halvdel af 2022.

Elafgiften for det første halve år af 2022 har nemlig ligget på 90.3 øre pr. Kwh.

En gennemsnitsfamilie på to voksne og to børn i et hus på cirka 150 m2, forventes at bruge cirka 4.000 kwh om året. Med den reducerede afgift vil det betyde, at den nævnte familie vil spare cirka 560 kroner om året.

En typisk dansker der bor alene i et mindre hus eller lejlighed, ventes at bruge 1.500 kwh om året. Det vil give en besparelse på 210 kroner om året.

Vil du gerne spare penge på dine fast udgifter, så kan du lægge vejen forbi denne tankstation, hvor du kan tanke benzin til under 10 kroner literen.