Islamistisk organisation opfordrer muslimer i Danmark til ikke at stemme - Det er i modstrid med Islam

Hizb ut-Tahrir under en demonstration i København. Foto: Kenneth Meyer / Ritzau Scanpix

Der danskerne skal til stemmeboksene i løbet af de næste to uger, så kan det blive uden en særlig del af befolkningen. Hvert fald hvis den islamiske organisation Hizb ut-Tahrir får held med deres opfordring.

Inden for de kommende to uger, skal danskerne til stemmeboksene hele to gange. Det sker fordi der både skal stemmes til det kommende Europa-Parlamentsvalg på søndag den 26. maj, mens der den 5. juni skal stemmes til det danske folketingsvalg.

Især den 5. juni forventes det, at mange danskere møder op til stemmeboksene, men en særlig grupper vælger måske helt at undlade at møde op. Sådan kan det hvert fald gå, hvis den islamiske organisation, Hizb ut-Tahrir får held med deres opfordring, hvor de ikke ønsker at muslimer skal stemme.

Læs også

Dette er verdens mest berusede befolkning - Danmark ligger ikke der, hvor du tror

Ifølge Hizb ut-Tahrir går det nemlig mod det som Islam står for.

“Vi anerkender ikke demokratiet som styreform, idet det er baseret på sekularismen, som er i modstrid med Islam,” det skriver Hizb ut-Tahrir i et brev til Jyllands-Posten.

#IslamErMitValg

Organisationen står bag en video, der i øjeblikket spredes på de sociale medier, hvor det blandt andet deles under hashtagget #IslamErMitValg. I Jyllands-Postens artikel har de talt med Astrid Haug, der er ekspert i sociale medier, og hun mener dog ikke, at budskabet kommer til at nå særlig langt ud.

Det er ikke første gang, at Hizb ut-Tahrir er ude med en opfordring til muslimerne før et valg. Tilbage i 2015 bad organisationen ligeledes muslimer i Danmark til at holde sig fra valglokalerne, og det var med nogenlunde samme forklaring.

“Vi er forpligtet til at engagere os aktivt i samfundet, men det skal ske på islams præmisser – uden at vi går på kompromis med vores principper og værdier. Demokratiet er i fundamental modstrid med islam, og det er en synkende skude – selv dets egne tilhængere mister i stigende grad tilliden til systemet og leder efter et alternativ,” lød det dengang fra organisationen til B.T.

Mens ekspert i sociale medier Astrid Haug ikke mener, at det nye hashtag fra Hizb ut-Tahrir vil komme særlig langt ud, så er en anden gruppe med det stik modsatte formål til gengæld kommet langt. Det er Facebook-gruppen ‘Muslimer til stemmeboksene 2019’

I denne gruppe vil de have så mange muslimer som muligt til at stemme ved de kommende valg, og denne gruppe er vokset ganske hurtigt.

I skrivende stund er der mere end 21.000 medlemmer i gruppen.

Læs også

Europæisk land vil forbyde Islam

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip