Jakob Ellemann harm over 'skræmmende' liste

Skrevet af Henrik R

119 uger siden

|

01/02/2022
JakobEllemannJensen
Foto: Christina Simonia Straarup/Ritzau Scanpix
Venstre-formanden Jakob Ellemann-Jensen er harm over den 'skræmmende liste', som han selv har delt i dag.

Dagens topnyheder

Man skal belønne de mennesker, der går på arbejder og bidrager til skatten. Det mener Venstres partiformand, Jakob Ellemann-Jensen, der i dag fortæller, at han er harm over resultatet af en liste, som den liberale tænketank Cepos i dag har offentliggjort.

På Facebook har Jakob Ellemann-Jensen delt listen, der viser, at 140.000 ansatte tjener færre penge end mange dagpengemodtagere.

Blandt andet viser listen fra Cepos, som Venstres partiformand har delt, at 14.900 danskere der arbejder med salgsarbejde i butik, får mindre end mange mennesker, der modtager dagpenge i Danmark.

Listen består dog ikke blot af folk der arbejder i butik, men også flere tusinde danskere i andre fag. Du kan se listen herunder sammen med Jakob Ellemann-Jensens opslag.

Se lige den her skræmmende liste

“Se lige den her skræmmende liste!” lyder det fra Jakob Ellemann, der fortsætter:

“Jeg bliver ærligt talt harm. For nu vil regeringen bruge skatteborgernes penge på at give mange arbejdsløse markant flere penge i de første tre måneder. Det betyder, at op mod 140.000 lønmodtagere i Danmark vil opleve, at mange arbejdsløse på dagpenge får flere penge i de tre måneder, end de selv får i løn ved at gå på arbejde. Det er helt skævt.” lyder det fra partiformanden, der fortsætter:

“Jeg synes, vi skal belønne mennesker, der går på arbejde og som bidrager til fællesskabet. Derfor vil vi lette skatten både i bunden og i toppen. Det er helt afgørende for os i Venstre, at det kan betale sig at arbejde.” fortæller han.

Slutteligt melder Jakob Ellemann-Jensen ud med store bogstaver, at ‘DET SKAL ALTID KUNNE BETALE SIG AT ARBEJDE’

Er du enig?