Jesper Groth afslører diagnose

Her ses Fyr & Flamme optræde til generalprøven på den anden semifinale til Eurovision 2021 i Rotterdam Ahoy i Rotterdam, onsdag den 19. maj 2021. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix.

Jesper Groth fortæller ærligt om sin diagnose.

Jesper Groth, skuespiller og forsanger i pop-duoen, fortæller i en ny dokumentar, "Fyr og Flamme rammer Europa", at han har en bipolar lidelse.

Læs også

7-årig dreng svømmede i en time: Nu hyldes han som en helt

Dette fortæller han i forbindelse med dokumentaren, hvor de to unge mænd er helt ærlige om deres udfordringer i dagligdagen.

Bipolar lidelse er, ifølge Psykiatrifonden, det, man tidligere har kaldt maniodepressiv. 

Psykiatrifonden fortæller, at når man har en bipolar lidelse, vil en stemningsleje og aktivitetsniveau svinge betydeligt, hvilket betyder, at man i nogle perioder er manisk, og i andre depressiv. 

"Hvis jeg skal beskrive mig selv, så hvis vi var i Hundredemeterskoven var jeg tigerdyr og æseldyr skiftevis. Jeg har bipolar sindslidelse type to, og det er helt klart noget, der trigges af ekstreme situationer."

I dokumentaren, som sætter fokus på de to venners rejse til Holland, hvor de skal konkurrere om Eurovision-titlen, fortæller Jesper Groth også, at han også har oplevet at have haft problemer med den udenlandske presse. 

Han fortæller, at han nemlig ikke er særlig glad for at tale engelsk. 

"Jeg hader at tale engelsk, jeg har aldrig kysset med en pige i udlandet," kan han høres fortælle i dokumentaren. 

Jesper og Laurits fortæller endvidere i dokumentaren, at det spørgsmål, de har fået stillet allerflest gange, er, hvorfor de ikke valgte at synge sangen på engelsk. 

"Det er jo fordi, det er en dansk sang," siger de. 

"Fyr og Flamme rammer Europa" kan ses i sin helhed på DR TV.

Læs også

Efter brud: Bendtner vil rense huset for Philine

 

 

Dagens Gossip