For 42-årige Jørgen Larsen er flyttekassen fundet frem, da han ikke længere kan blive boende i sit eget hus, skriver tv2.dk.
En ubetalt ejendomsskatteregning til Stevns Kommune på 8.700 kroner skal nemlig betales - ellers ender huset på tvangsauktion. Han kan ikke betale regningen, og Skat nægter at give ham en afdragsordning på gælden.
- Jeg har hele tiden haft et lille håb om, at jeg kunne få lov til at lave en afdragsordning, så jeg kunne blive boende. Men det har jeg så endeliggyldigt fået slået fast nu, at jeg ikke kan. Det betyder, at jeg kan pakke de sidste ting sammen, jeg har, og så kan jeg flytte på gaden, siger Jørgen Larsen til tv2.dk.
Jørgen Larsen vil gerne betale regningen af to omgange, men det kan ikke lade sig gøre, da lovgivningen ikke tillader en afdragsordning. Han har også forhørt sig om muligheden for at låne penge hos venner, familie eller banken - uden held.
På grund af kroniske rygsmerter kan han ikke længere arbejde, men afventer muligheden for at få tilbudt en rygoperation og få yderligere hjælp fra kommunen.
Men Jørgen Larsen er langtfra den eneste, der i disse dage ikke kan betale sin restskat.
I år regner Skat med at sende 4.200 sager om forfalden ejendomsskat videre til tvangsauktion. I 2014 lå tallet på 1.640 sager, skriver tv2.dk.
Det stigende antal tvangsauktioner er ifølge formand for Dansk Told og Skatteforbund, Jørn Rise, en konsekvens af, at kommunerne har brokket sig over, at Skat ikke har været gode nok til at inddrive de kommunale krav, som når borgere ikke har kunnet betale ejendomsskat til kommunerne.
- Kommunerne har været i stand til at råbe højest. Derfor er der en klar prioritering om at hive deres krav hjem nu, og det er de krav, der fører til tvangsauktioner, siger Jørn Rise til tv2.dk.
Spørger man Stevns Kommune er der heller ikke noget at gøre for Jørgen Larsen. Når først sagen er blevet overdraget til Skat, så kan kommunen ikke stille mere op.
Rikke bestilte en kage til kollegaerne: Da de åbnede æsken, blev de dybt forbløffede