Jonas Vingegaard blev bedt om at udpege højdepunkt: Derfor faldt valget på 8. september

30/10/2023 16:00

Emil Martesen

Indland
Foto: Niels Henrik Dam/Ritzau Scanpix
Foto: Niels Henrik Dam/Ritzau Scanpix
Den danske cykelstjerne blev bedt om at udpege sæsonens højdepunkt - og valget faldt klokkeklart på den 8. september.

Mest læste i dag

Året 2023 har været præget af utallige triumfer for den danske cykelstjerne Jonas Vingegaard, men når han bedes om at udvælge sine tre mest mindeværdige øjeblikke, er svaret klart. 

For Vingegaard er det største øjeblik ikke en af hans mange imponerende cykelsejre, men derimod den 8. september – hans datters fødselsdag.

På den dag var cykelstjerne ikke i Danmark for at fejre sin lille datters særlige dag. I stedet pressede han sig op ad det berygtede Tourmalet under Vuelta a España. 

Det skriver B.T.

På trods af at Jonas Vingegaard var langt væk fra sin elskede datter, så forbandt skærmen dem:

“Hun stod foran fjernsynet og så i flash-interviewet (dét umiddelbart efter etapens afslutning, red.), at jeg havde tårer i øjnene. Hun forstår allerede engelsk, selvom vi taler dansk derhjemme med familien”, lyder det fra den danske guldfugl. 

Efter sejren tog Vingegaard også sig tid til at sende en kærlig hilsen til sin treårige:

“Min skat, jeg elsker dig overalt”, sagde han med en ømhed, der skinnede igennem skærmen. 

Udover datterens fødselsdag nævner Vingegaard også to andre højdepunkter i sit 2023: hans magtdemonstration i Tour de France, hvor han fejede alt og alle af banen for at vinde verdens største cykelløb for anden gang. 

Sidst men ikke mindst fremhæver han etapesejren i Tour du Pays Basque, hvor han på trods af manglende topform viste sin imponerende styrke.