Jonas Vingegaard kørte mod egen vilje: “Jeg havde ikke lyst”

16/11/2023 11:29

Kamille Isaksen

Indland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Jonas Vingegaard står nu frem for at forklare sin frustration.

Mest læste i dag

Under cykelløbet Vuelta a España opstod der en bemærkelsesværdig situation, som pludselig var på alles læber. Situationen skabte stor debat inden for cykelsporten, da alle havde en holdning til, hvordan situationen skulle være blevet grebet an.

Vuelta a España 2023 var et tre ugers cykelløb for mænd, som fandt sted i Spanien mellem 26. august og 17. september 2023. Løbet startede i Barcelona, ​​og det gik også gennem dele af Andorra og Frankrig. Det var den 78. udgave af Vuelta a España.

De tre bedste placeringer blev indtaget af ryttere fra det samme hold. Øverst på podiet endte hjælperytteren Sepp Kuss, mens Jonas Vingegaard og Primož Roglič måtte tage de næste pladser.

I kølvandet på begivenheden har der været en mystik omkring rytternes følelser, særligt efter Roglič udtalte, at han havde 'sine egne tanker om det'.  Senere afslørede en anden Jumbo-Visma-rytter, Dylan van Baarle, at der var frustrationer mellem de tre ryttere, der indtog podiet.

Blandt de tre ryttere var som sagt den danske Jonas Vingegaard, som nu står frem for at forklare sin frustration:

"Min frustration bunder ikke i situationen som sådan. Jeg var mere frustreret over vores kørsel, følte jeg. Det er svært at beskrive. Det handlede ikke om min holdkammerats sejr. Jeg var virkelig glad på Sepps vegne. Jeg ønskede, at han vandt, og at vi ikke konkurrerede om det," udtaler den 26-årige Vingegaard til Ekstra Bladet.

Han fortsætter med at forklare, hvordan han følte sig tvunget ind i en situation, hvor han skulle konkurrere, selvom han ikke havde lyst til det:

"Min frustration kom mere af, at jeg blev presset ind i en situation, hvor vi stadig skulle konkurrere, selvom jeg ikke havde lyst til det. Det føltes som om, vi kørte mod hinanden, hvilket jeg ikke synes var ideelt."

Vingegaard fremhæver sin modvilje mod at angribe sin egen holdkammerat og erkender, at situationen føltes forkert, da de burde føre hinanden mod en sejr og ikke prøve at sabotere den.

Efter løbet delte Vingegaard et opslag på Instagram sammen med sine to holdkammerater.