Flere svenskere ramt af nye danske regler: Hundredvis af bøder uddelt

16/11/2023 09:02

Kamille Isaksen

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
For omkring 6 uger siden trådte reglerne i kraft, og nu er både danskere og svenskere blevet ramt af bøder.

Mest læste i dag

For omtrent halvanden måned siden trådte der nye regler i kraft i den danske trafik. Allerede nu er der uddelt mange bøder til både danske og svenske bilister. 

De nye restriktioner, der trådte i kraft den 1. oktober 2023, skulle forhindre dieselkøretøjer uden partikelfilter i at køre ind i København, Frederiksberg, Aarhus, Odense og Aalborg for at forbedre luftkvaliteten.

Alligevel har en opgørelse fra Miljøstyrelsen vist, at de nye regler er blevet overtrådt 4812 gange på blot seks uger efter implementeringen. 

Nu er det dog de svenske bilister, som er i skudlinjen for Danmarks nye miljøzoner, der kræver partikelfiltre til ældre dieselbiler.

På godt en måned er 644 bøder blevet uddelt til svenskere, der har krydset grænsen, afslører Miljøstyrelsen over for Aftonbladet.

Helena Aurell fra Österlen er en af de ramte og deler sin frustration: "Jeg synes ikke, det er i orden," fortæller hun til mediet efter at have modtaget en bøde på 3.000 kroner for at køre ind i Danmark.

De nye regler, der trådte i kraft den 1. oktober 2023, kræver partikelfiltre til ældre dieselbiler, der ønsker adgang til de danske miljøzoner, spredt i landets storbyer. Overtrædelse af reglerne løber op i en bøde på 1.500 kroner.

For Helena Aurell betyder det dobbelt op: 1.500 kroner for at passere frem og tilbage.

Helena Aurell blev opmærksom på reglerne, da et brev fra de danske myndigheder landede i hendes postkasse. "Jeg forstod ikke noget," udtaler hun og pointerer, at informationen om de nye regler på nettet var begrænset.

Transportstyrelsen i Sverige vasker dog sine hænder og fraskriver sig ansvaret for at informere de svenske bilister om trafikreglerne i nabolande som Danmark.