Justitsministeren med nedslående melding om genåbning

Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Selvom Danmark kan se frem mod endnu en delvis genåbning om lidt, så kom justitsminister Nick Hækkerup med en nedslående melding.

For et par dage siden blev det meldt ud, at den tyske grænse mod Danmark vil blive åbnet i løbet af maj. Hvornår og hvilken form for genåbning der er tale om, vides ikke, men det forventes at ske i denne måned.

Tyskerne skal dog ikke forvente, at de kan valfarte til de danske sommerhuse lige med det samme, for Danmarks justitsminister Nick Hækkerup fortæller i dag, at det slet ikke kommer på tale at åbne op for den danske grænse lige foreløbigt.

Læs også

Stor ændring i Coop: Fakta på vej med navneskift

Flere borgmestre i Sønderjylland har ellers givet udtryk for, at der igen bliver åbnet op for Danmarks grænser til Tyskland, da de sønderjyske byer i den grad lider under de manglede besøg fra tyske turister.

Desværre så bliver det ikke deres ønske, der bliver opfyldt i løbet af de næste par dage, hvor regeringen vil åbne op for næste fase af Danmarks genåbning.

“Som situationen er lige nu, skal der efter min mening ikke kunne rejse turister ind i landet, der potentielt kan medbringe smitte,” lyder det fra justitsministeren i Folketingssalen, hvor han besvarede et spørgsmål fra Venstres Ulla Tørnæs ifølge TV2.

Cafeer og restauranter tror på genåbning

Mens det altså ikke tyder på, at der kan komme besøg sydfra i løbet af de kommende dage eller uger, så er der til gengæld stor optimisme hos de mennesker, der ejer en cafe eller en restaurant.

Alt tyder nemlig på, at de får lov til at åbne op igen fra den 11. maj. Det vides dog ikke i hvilket omfang, men det virker efterhånden ret sikkert, at de vil få lov til at åbne op som det første i næste genåbning.

Læs også

Her er der slet ingen tvivl: Åbner på mandag

 

 

Dagens Gossip