Justitsministeriet melder ud: Der må flages med det ukrainske flag i lang tid endnu

Foto: Shutterstock

Det ukrainske flag må fortsat hænge højt i danske flagstange hen over sommeren.

Kort efter Ruslands invasion af Ukraine d. 24. februar blev det tilladt for private og statslige myndigheder at flage med det ukrainske flag. 

Normalt er det i Danmark ifølge Justitsministeriet ellers kun tilladt at flage med Dannebrog, det grønlandske flag, det færøske flag, de nordiske landes flag, FN's flag og EU's flag uden særlig tilladelse fra politiet, men det blev altså ændret kort efter invasionens start. 

Læs også

"Arrogante rige kunder" behandlede tjener som skrald: Det fandt chefen sig ikke i

Der meldte Justitsministeriet ud, at det til og med d. 16. marts 2022 vil være tilladt for private og statslige myndigheder at flage med Ukraines flag. 

Siden blev tilladelsen forlænget først til d. 30. marts, siden til d. 15. maj, og nu hvor vi nærmer os d. 15. maj, er tilladelsen endnu engang blevet forlænget. 

Denne gang helt til d. 1. september 2022. Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse.  

Over hele sommeren vil det altså være lovligt for både private og statslige myndigheder at flage med det ukrainske flag i stedet for Dannebrog. 

Der er dog det krav, at statslige myndigheder skal flage med Dannebrog på officielle flagdage i perioden. 

Det vil sige Kristi Himmelfartsdag d. 26. maj, som desuden er Kronprins Frederiks fødselsdag, Pinse- og grundlovsdag d. 5. juni, Prins Joachims fødselsdag d. 7. juni og Valdemars- og genforeningsdag d. 15. juni.

Foto: Shutterstock

D. 21. juni vil der desuden blive flaget med det grønlandske flag hos statslige myndigheder i anledning af Grønlands nationaldag, og d. 29. juli vil der blive flaget med Færøernes flag i anledning af deres nationale festdag.

Læs også

Efterretningschef: Putin forbereder sig på en langvarig konflikt

 

 

 

 

 

 

Dagens Gossip