Efterretningschef: Putin forbereder sig på en langvarig konflikt

Foto: Shutterstock

Putin ved eftersigende godt, at krigen vil trække i langdrag.

Om 13 dage har krigen i Ukraine varet i 3 måneder. Det var formenlig ikke Putins plan. Der var op til i mandags store spekulationer om, hvad der ville ske den 9. maj. 9. maj er nemlig en helt særlig dag i Rusland, da man fejrer Sovjetunionens sejr over Nazityskland 9. Maj 1945.

Ville Putin kapitulere, eller ville han for alvor sætte alle sejl ind på en sejr ved at erklære Ukraine krig? Ingen af delene skete, og vi er dermed ved status quo med hensyn til krigens udvikling.

Læs også

Zelenskij advarer: Global fødevarekrise er lige om hjørnet

Men hvad vil Putin nu, tænker de fleste nok. Det er svært at spå om. Men selv hvis Putin får endelig kontrol over Donbas-regionen i det østlige Ukraine, så vil krigen ikke stoppe. Det siger Avril Haines, chef for de amerikanske efterretningstjenester

“Vi vurderer, at præsident Putin forbereder sig på en langvarig konflikt i Ukraine, hvor han stadig har til hensigt at nå mål ud over Donbas,” sagde hun på baggrund af amerikanske efterretninger tirsdag ifølge TV 2.

Donbas har både før og under invasionen været en vigtig del af Putins strategi. Da man indledte invasionen, var et af argumenterne blandt andet at man ville ‘befrie’ området, som siden 2014 har været præget af kampe mellem ukrainske tropper på den ene side og pro-russere på den anden side.

I starten af april måned trak Rusland sine tropper væk fra hovedstaden Kyiv med henblik på at få overtag i øst.

“De næste måneders kampe vil være betydningsfulde, fordi russerne forsøger at genoplive deres indsats,” siger Avril Haines.

Samtidig betegner Avril Haines konflikten som en "udmattelseskrig", hvor både Rusland og Ukraine føler, at de fortsat kan gøre militære fremskridt.

Der er derfor heller ingen udsigt til fredsforhandlinger mellem de to lande – i hvert fald ikke på kort sigt, mener Avril Haines.

Læs også

Troede hun havde gjort et godt køb: Så opdager hun, hvad sofaen har været brugt til

 

Dagens Gossip