Jysk familie politianmeldt af naboer: Risikerer stor bøde for amerikansk flag i forhaven

Foto: Polfoto

En familie fra Kolding har fået besøg af ordensmagten efter tip fra flere naboer. Flaget i flagstangen var nemlig ikke Dannebrog, som loven tilskriver.

Går man en tur i et hvilket som helst kolonihaveområde, så er svajer Dannebrog i vinden mod den blå himmel i samtlige flagstænger. 

Naboer blev derfor forbløffede over synet i familien Hedegårds forhave i Kolding. I stedet for det velkendte røde og hvid flag svajede det amerikanske flag med stjerner og striber fra flagstangen.

Men det er ikke tilladt i følge dansk lov, og derfor er familien blevet politianmeldt, skriver JyskeVestkysten.

Det var ud mod vejen, at familien havde hejst det utraditionelle flag. Foto: Google Maps

Politiet har angiveligt fået flere henvendelser fra naboer, der så det amerikanske flag som en provokation og derfor rettet henvendelse til politiet. 

Betjente var efterfølgende nødt til at bede familien pille flaget ned, og de risikerer nu en bøde på 2.500 kroner for at bryde de officielle flagregler.

Læs også

Nyt forslag fra DF: Danske soldater skal bevogte Københavns gader

Det er nemlig udelukkende tilladt at flage med det danske flag, medmindre at man har søgt tilladelse til andet. Familien har ikke haft tilladelse, men har flaget, da de godt kan lide den amerikanske kultur og gerne vil vise det. 

Rikke Hedegaard føler sig krænket over, at naboer har meldt familien til politiet:

- Det har overrasket mig og gjort mig edderspændt rasende. Hvis nogle var så provokerede, hvorfor er der så aldrig nogen, der er holdt ind og har nævnt det? Vi går udenfor næsten hele dagen, så hold da lige ind og hør, hvad historien er i stedet for at tage det som en provokation, siger Rikke Hedegaard til JyskeVestkysten.

Dannebrog har (stort set) eneret til landets flagstænger. Foto: Polfoto

Ifølge Justitsministeriet er det kun tilladt at flage med det danske, grønlandske, færørske flag, samt EU og FN flag uden særskilt tilladelse. 

Er det rimeligt, at familien nu kan forvente at blive pålagt en bøde? Deltag i debatten på Facebook. 

Vibeke så fortvivlet, ung pige i natbus: Da hun stod af, stoppede chaufføren og gjorde det utænkelige.

 

Dagens Gossip