Nyt forslag fra DF: Danske soldater skal bevogte Københavns gader

Emil Ryttergaard

368 uger siden

|

19/06/2017
Indland
Foto: Polfoto
Foto: Polfoto
Dansk Folkeparti mener, at den danske hær skal indsættes i københavnske gader, hvis der skulle udbryde terror i København. Regeringen er allerede ved at ænder reglerne.

Dagens topnyheder

I tilfælde af at Danmark og særligt hovedstaden København blev ramt af et terrorangreb, så skal danske soldater kunne indsættes i gaderne. 

Det mener Dansk Folkeparti, der foreslår, at soldaterne skal kunne beskytte danske terrormål såsom den jødiske synagoge eller andre mål, og på den måde aflaste politiet, skriver Berlingske. 

- Forsvaret skal deltage mere i bevogtningsopgaverne i København. Jeg kan ikke forstå, at man ikke lader forsvaret afhjælpe med de opgaver i en tid, hvor politiet er så presset, som det er tilfældet, siger retsordfører Peter Kofod Poulsen (DF) til avisen. 

I udlandet har reglerne om militærets brug som en del af kampen mod terror været uklare, hvilket de også er i Danmark. I Frankrig stod franske soldater klar til at nedkæmpe terrorister i november 2015 ved spillestedet Bataclan, men kunne ikke benyttes, da reglerne ikke var i orden. 

For Peter Kofod Poulsen ville soldaterne kunne udgøre en helt særlig hjælp til politiet, og derfor er han ikke bekymret om udsigten til bevæbnede soldater i det danske gader. 

- Vi ved, at de danske soldater nyder en meget bred international anerkendelse for deres høje faglige niveau. Det, der gør mig utryg, er, hvis der ikke sker noget, og politiet ikke er tilstrækkeligt robust. Det kan jeg virkelig bryde mit hoved med, så nej, det gør mig ikke utryg med soldater i gaderne, siger han til Berlingske. 

Regeringen er allerede ved at ændre på reglerne, så det fremover skal blive lettere at indsætte danske soldater i forbindelse med terrorangreb.