Kåre Quist fanget i brøler: Nu undskylder DR

Kamille Isaksen

4 uger siden

|

20/06/2024
Indland
Foto: Wikimedia Commons / Shutterstock
Kåre Quist er havnet i lidt af en modvind.

Dagens topnyheder

Kåre Quist har været til at finde i det danske fjernsyn i mange år efterhånden. Man kan vidst roligt sige, at han er gået hen og blevet en seerfavorit blandt danskerne. 

Men nu er den kære DR-vært endt i en strid modvind.

En bemærkning fra tv-værten Kåre Quist under DR-programmet "Mød kandidaterne" i forbindelse med Europa-Parlamentsvalget har fået DR til at udsende en undskyldning. 

Kåre Quist, der inviterede en række spidskandidater i studiet, kom under kritik for et spørgsmål rettet mod Danmarksdemokraten Kristoffer Storm.

Under programmets indledning spurgte Kåre Quist den 35-årige politiker, om han så en plads i Europaparlamentet som "lidt af et break fra bleskift, madpakker og ulvetime". Dette spørgsmål udløste kritik fra Anne Sophie Callesen, en kandidat for Radikale Venstre, som mente, at spørgsmålet var kønnet og upassende. 

Anne Sophie Callesen, der selv er gravid, påpegede, at man sjældent stiller lignende spørgsmål til kvindelige kandidater, hvilket antyder en forventning om, at der er en mor derhjemme til at tage sig af børnene.

DR reagerer på kritikken

Niels Jacob Schøtt, chef for Event og Programproduktion hos DR, udtrykte beklagelse over episoden: "Hvis spørgsmålet på nogen måde kan opfattes kønnet eller stødende, så beklager vi det. Hvis man overhovedet skulle stille det spørgsmål, så skulle man stille det både til en mandlig og en kvindelig politiker."

Kåre Quist forklarede efterfølgende, at hans spørgsmål var ment som en jokende samtalestarter og understregede, at han kunne have stillet samme spørgsmål til en kvinde. 

Han påpegede, at intentionen var at skabe en let og humoristisk stemning i begyndelsen af programmet.