Kæmpe besparelser: DR lukker og skærer ned på disse programmer

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Fra årsskiftet kommer DR til at forandre sig en hel del. Som følge af de politiske vedtagne besparelser, har DR valgt at lukke en hel del populære programmer, mens andre programmer er blevet skåret ned.

Hvis du er blandt de danskere, der nyder at se DRs egne programmer, så skal du ikke glæde dig til dette kalenderår slutter. Fra 2020 bliver DR nemlig hårdt ramt af de politiske vedtagne besparelser, og det får store konsekvenser for de mange programmer, som DR sender.

DR har netop udsendt en pressemeddelelse hvori de fortæller, hvad der præcis kommer til at ske fra den 2. januar 2020, hvor en række programmer bliver lukket, mens andre programmer bliver skåret ned.

Læs også

Grænsehandel: Om lidt er det slut med billige danske colaer

Flere programmer fik dog allerede med sparekniven i 2019, hvilket betød, at DR2 Dagen samt flere magasinprogrammer og sportsnyhederne på DR1 blev sløjfet. Den store lukning sker dog pr. 2. januar 2020.

Det helt store overblik over DR

Fra næste år vil DR sammenlægge DR2 og DR K, som bliver en samfunds- og kulturkanal, der går under navnet DR2. DR3 samt DR Ultra bliver lukket på flow-tv, og går i stedet over til DRTV. P7 Mix lukkes på radioen.

Disse programmer forsvinder

‘Vild med bøger’ ‘Filmselskabet’ ‘Historiequizzen’ ‘Kunstquizzen’ og ‘Quizzen på DR2’ bliver alle lukket. Derudover skriver DR, at der vil komme markant færre udgaver af Temalørdag.

På DR1 vil flere populære programmer også få kniven. Dermed stopper programmer som ‘Sporløs’ og ‘Danmarks bedste portrætmaler’, mens der kun bliver produceret halvt så mange udsendelser af ‘Hammerslag’

DR1 vil heller ikke længere vise noget som helst fra Tour de France, og det er også slut med at producere Champions League håndbold. De mange programmer om blandt andet antik der bliver sendt klokken 18:00, vil også forsvinde i løbet af 2020.

I alt skriver DR, at DR1 i primetime forkortes med omkring 100 timer på årsbasis.

Læs også

500.000 danskere kan se frem til ekstra regning

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip