Kæmpe fejl af Skat: Mere end 100.000 danskere skal 'betale' penge tilbage

Foto: Martin Frøland/Ritzau Scanpix

Mange danskere blev i den grad chokerede, da der pludselig tikkede en mail ind fra Skattestyrelsen. Denne mail fortalte dem nemlig, at der var lavet ændring i deres forskudsopgørelse havde været forkert, så de skulle betale et stort beløb tilbage.

Vi nærmer os snart det tidspunkt på året, hvor vi skal have rettet vores årsopgørelse til, så den passer med de beløb, vi har tjent i løbet af 2019.

Læs også

Årsopgørelse: Sådan undgår du at skulle betale penge tilbage til SKAT

Men inden det skal gøres, så er der mere end 100.000 danskere, der skal til at tage stilling fra en email fra Skattestyrelsen, hvor de får fortalt, at deres forskudsopgørelse har været forkert, og at de skylder endnu flere penge til Skat.

Det er mange tusinde kroner, som de i alt 110.000 danskere hver især skal betale tilbage, og det kommer som et kæmpe chok for mange, da det er ved at være syv måneder siden, at danskerne skulle betale eller modtage penge retur fra Skat.’

Det er en fejl

Heldigvis for de mange danskere, er der tale om en fejl fra Skattestyrelsens side, og derfor skal du altså ikke punge ud, selvom du har fået en mail med, at din opgørelse er blevet ændret.

“Der er tale om 110.000 danskere, som har modtaget mailen. Vi er i gang med at rette forholdet op,” fortæller underdirektør i Skattestyrelsen, Karoline Klaksvig til Ekstra Bladet.

Hvad endnu værre er, så er det, at det er de enlige forsørgere, som er blevet ramt af denne fejl fra Skattestyrelsen. Ifølge Karoline Klaksvig, så skyldes fejlen, at Udbetaling Danmark har givet forkerte informationer om en gruppe danskere.

Skattestyrelsen er blevet informeret om, at de enlige forsørgere ikke skulle have et fradrag, som de rent faktisk er berettiget til. Derfor skal man altså ikke betale de penge, som Skattestyrelsen nu har forsøgt at bonge en for.

Ekstra Bladet har talt med flere personer, som har modtaget denne mail fra Skattestyrelsen, og de informerede om, at der var tale om beløb på mellem 5.000 og 7.000 kroner, som de skulle have op af lommen,

De havde heller ikke hørt fra Skattestyrelsen, at der var tale om en fejl. Det fandt de ud af via Ekstra Bladet.

Læs også

Skylder du penge til SKAT? Det kan du måske undgå – Se hvordan her

 

 

Dagens Gossip