Kæmpe forvirring: Måske skal de små ikke i skole alligevel

Foto: Claus Bonnerup/Ritzau Scanpix

Det er ikke sikkert, at de mindste skal tilbage i børnehave og skole, som det ellers lød på statsminister Mette Frederiksen i går.

Det vakte både glæde og frustrationer, da Mette Frederiksen i går præsenterede planen for, hvordan Danmark gradvist skal åbnes op efter påske.

Mange havde nemlig håbet på, at der ville blive åbnet en smule op for selvstændige virksomheder og lignende, men i første omgang var der kun godt nyt til forældre med små børn.

Mette Frederiksen fortalte nemlig på pressemødet, at vuggestuer, institutioner og folkeskoleklasser fra 0. til 5. åbner op igen pr. 15. april.

Læs også

Læge advarer mod brugen af engangshandsker

Nu viser det sig dog, at der alligevel er en hel del forvirring omkring dette, og det er langt fra sikkert, at børnene skal i skole fra denne dato.

Det fremgår nemlig af regeringens genåbningsplan, at ansvaret for genåbningen af folkeskolernes yngste klassetrin i stedet er lagt ud til kommunalbestyrelserne og byrådene.

"På Børne- og Undervisningsministeriets område vil en mulig gradvis åbning ske fra onsdag den 15. april og frem. Rammerne og hygiejnen skal være i orden, før de kan åbne, og det forudsætter, at kommunalbestyrelsen eller uddannelsesinstitutionens ledelse vurderer det forsvarligt ud fra sundhedsmyndighedernes retningslinjer,” sådan lyder det på Børne- og Undervisningsministeriets hjemmeside.

Mange forældre havde efter i går regnet med, at de kunne sende deres yngste tilbage i skole og institutioner fra den 15. april, men de må altså lige vente, til der kommer en melding ud fra de enkelte skoler og kommunalbestyrelser.

"Skoler åbnes igen for 0.-5. klasser og specialtilbud på alle klassetrin hurtigst muligt fra onsdag den 15. april 2020, og så snart kommunalbestyrelsen ud fra sundhedsmyndighedernes retningslinjer vurderer det forsvarligt. Skolefritidsordninger, fritidshjem og klubber (for børn op til 5. klasse) åbner tilsvarende." lyder det.

Hvis ikke de vurderer, at det er forsvarligt at åbne op for børnehaven eller skolen, så skal børnene altså fortsat blive hjemme.

Læs også

Kvinde blev tilfældigt overfaldet af tre indvandrere

 

 

Dagens Gossip