Kæmpe prisstigning på vej til mange tusinde danskere

Foto: Kristian Djurhuus / Ritzau Scanpix

Helt op mod 59.000 danskere står foran en stor prisstigning. Det er Ældre Sagen langt fra tilfredse med, og de vil derfor i dialog med transportministeren.

Tusindvis af danskere kan se frem til en enorm prisstigning i fremtiden.

I går bragte B.T en historie med ægteparret Kirsten og Bjarne Jensen, der fortalte, at deres offentlige transportkort vil stige med 450 % i pris.

Nu viser det sig dog, at det ikke kun er en lille gruppe, der bliver ramt af prisstigninger, men at det derimod er helt op til 59.000 danskere.

Læs også

Sindssygt overfald: 5-10 personer trampede 14-årig i hovedet

Gruppen der bliver ramt er pensionister, der har et såkaldt pensionistkort.

Så dyrt bliver det

Ældre sagen fortæller, at de mindste prisstigninger lyder på 2 %, mens de største lyder på mindst 200 %. Du kan se de forskellige stigninger her.

9.000 danskere får en prisstigning på mindste 200 %

6.000 danskere får en prisstigning på mellem 100 & 200 %

13.000 danskere får en prisstigning på mellem 50 og 100 %

31.000 danskere får en prisstigning mellem 2 og 50 %

Ældre Sagen er langt fra tilfredse med de nye prisstigninger, da det kommer til at få store konsekvenser for pensionisterne, der er dybt afhængige af den offentlige transport.

“Man rammer tusinder af mennesker, som er dybt afhængige af de her kort, med en kæmpe prisstigning og et helt anderledes produkt. Og man gør det med meget kort varsel. Det er voldsomt,” fortæller konsulent for Ældre Sagen Rikke Hamfeldt til B.T.

Det er primært pensionister fra Sjælland, der bliver ramt, da 70.000 ud af de 72.000 pensionister, der har et pensionistkort, bor i Region Hovedstaden.

Læs også

Chokolade bliver tilbagekaldt: Er ikke egnet som menneskeføde

 

 

Dagens Gossip