Kan det virkelig passe? DMI med vild sommermelding i opdateret sæsonprognose

Emil Martesen

3 uger siden

|

20/06/2024
Indland
Foto: Shutterstock
Kan det virkelig passe?

Dagens topnyheder

Indtil videre har juni-vejret ikke ligefrem været noget at råbe hurra for.

Regnfulde dage og kølige temperaturer har præget måneden, og mange danskere har nok længtes efter de varme sommerdage, der typisk kendetegner denne tid på året.

Heldigvis ser vejret ud til at vende nu, da DMI på tirsdag melder der om 25 grader i Danmark.

Men holder det ved? Det giver vejrtjenestens netop opdaterede sæsonprognose svar på.

"Sommeren er begyndt med ustadigt vejr, og det tyder på at det vil fortsætte det meste af sommeren. I september er der indikationer på, at sensommeren kigger forbi, idet højtryk vil give perioder med mere tørt og solrigt vejr", skriver DMI øverst i prognosen, hvilket allerede giver anledning til optimisme.

Hvis man dykker lidt længere ned i prognosen, finder man da også hurtigt ud af, at juni måneds kedelige tema ikke varer ved resten af sommeren:

"I august peger flere prognoser på en lavtryksbane fra Nordatlanten og op over Nordskandinavien, hvilket kan medføre en generel vestlig luftstrømning og perioder med ustadigt, vådt og af og til blæsende vejr. Højtryk eller højtryksrygge vil dog kunne give os kortere perioder med tørt, solrigt og varmere vejr," skriver vejrtjenesten.

Får juni-dagene tilbage

I september ser det ud til, at vi får alle de sommerdage, som juni ikke har givet os, tilbage.

Det ser ud til, at et højtryk over Nordeuropa, vil give længere perioder med stabilt, tørt og solrigt vejr. Mens højere tryk forventes nær Danmark, vil de fleste lavtryk formentlig tage en bane langt nord for Danmark.

Enkelte lavtryk kan også tage en bane ind over Skandinavien, hvorved fronter med skyer og regn hurtigt vil passere Danmark vestfra, efterfulgt af sol, skyer og enkelte byger.