Kan ende med lukninger: Bryggerier lufter bekymring

Foto: Shutterstock

Flere af landets bryggerier er bekymret.

Sommeren er højsæson for landets bryggerier. Det er her, at der sælges mest øl. Det skyldes især landets festivaler, som trækker en stor del af sommerens ølsalg.

Og salg er da også kærkomment hos landets bryggerier, som lige nu tørster efter økonomisk kapital. Det gør de, fordi de ligesom resten af verden var hårdt ramt af coronavirus.

Læs også

Magnus Heunicke deler gode nyheder

Dog stod salget ikke helt stille, for man kunne jo trods alt stadig handle øl online og i supermarkeder. I en ny undersøgelse tegner der sig dog et dystert billede.

Blot 16 ud af 31 bryggerier blandt Bryggeriforeningens medlemmer - altså lige over halvdelen - siger nu, at en lukning af forretningen er udelukket.

Foto: Bryggeriforeningen

Under corona-krisen stillede Bryggeriforeningen et lignende spørgsmål til sine medlemmer, og selv om corona-krisen var alvorlig for mange danske bryggerier og tapperier, så er der nu en større andel medlemmer, som er bekymrede for deres overlevelse.

”Heldigvis er det de færreste af vores medlemmer, som vurderer risikoen for at lukke som høj. Men det er foruroligende, at næsten hvert andet medlem ikke kan udelukke, at de må dreje nøglen om”, siger Bryggeriforeningens direktør, Nick Hækkerup, som desuden er tidligere minister, borgmester og medlem af Folketinget for Socialdemokratiet.

Nick Hækkerup vurderer, at den stigende frygt for at må lukke ned skyldes en kombination af, at især de mindre bryggerier og tapperier skubber gæld fra corona-nedlukningen foran sig, samtidig med at priserne på energi, råvarer og emballager er steget markant i løbet af 2022.

Eksempelvis er prisen på forædling af hovedingrediensen i øl, nemlig maltbyg, næsten seksdoblet på få måneder, hvilket forventes at hæve salgsprisen på maltbyg væsentligt.

Det er derfor en god sommer, som skal bringe især landets mikrobryggerier sikkert videre, lyder det.

Læs også

Set for første gang i topsikret fængsel: Putins ærkerival i grusom tilstand

 

Dagens Gossip