Kasper Hjulmand: Langt de fleste sagde, at det var umuligt at spille

Foto: Hannah Mckay/AFP/Ritzau Scanpix

Langt de fleste af spillerne, mente at det ville være umuligt at spille kampen, efter at Christian Eriksen kollapsede. Det fortæller landstræner Kasper Hjulmand efter kampen.

Mange millioner mennesker så med fra hele verden, da Danmark i går mødte Finland ved fodbold-EM 2020.

Dermed overværede de også de meget chokerende scener, da Danmarks absolut største stjerne, Christian Eriksen, pludselig gik i græsset uden en modstander omkring sig.

Det stor klart, at det var alvorligt, men det gik først for alvor op for alle, hvor alvorligt det stod til, da holdets læge pludselig begyndte at udføre hjertemassage på Christian Eriksen.

Læs også

Mette Frederiksen: Et nationalt chok

Kampen blev dermed afbrudt, og der gik mere end en time, før der kom nys om, hvad der skulle ske.

De fleste havde nok forventet, at kampen ville blive afblæst og rykket til en anden dag, men omkring klokken 20.00 meldte både UEFA og DBU ud, at kampen ville blive genoptaget klokken 20:30.

DBUs melding lød på, at Christian Eriksens status var stabil, og at han havde talt med sine holdkammerater, og at de to hold var blevet enige i at få afviklet kampen samme aften, som den var påbegyndt.

'Langt de fleste var ikke klar'

Landstræner Kasper Hjulmand fortalte efter kampen, at de var blevet opstillet to muligheder. Enten skulle kampen færdiggøres samme aften, eller også skulle den spilles søndag den. 13. juni klokken 12.00.

Læs også

Danmarks landskamp afbrudt: Christian Eriksen har fået hjertestop

Det var altså muligheder, og derfor valgte spillerne at fortsætte samme aften. Det mente de nemlig ville være lettere, end at skulle bruge natten og den kommende morgen på at fordøje, hvad der var sket, og derefter sætte sig op til kamp igen.

Kasper Hjulmand fortæller dog også, at de fleste spillere slet ikke var klar til at gå på banen igen, og flere af dem sagde, at de ikke kunne spille.

“Der sidder spillere derinde, som er fuldstændig færdige følelsesmæssigt. Langt de fleste sagde, at det var umuligt. 'Vi kan ikke spille'. Og de sidder og holder om hinanden. Det er jo en traumatisk oplevelse. Sådan er det jo. Det var noget med at prøve at gå ud og gøre, hvad vi kan,” lød det fra Kasper Hjulmand efter kampen.

En af de spillere der var særligt påvirket, var anfører Simon Kjær. Han er personligt gode venner med Christian Eriksen, og han fortalte landstræner Kasper Hjulmand, at han gerne ville prøve, men at det blev svært.

Af samme årsag måtte Simon Kjær også lade sig udskifte kort efter Finlands scoring i 2. halvleg.

Læs også

Frederik og Mary reagerer på Christian Eriksens frygtelige kollaps

 

 

Dagens Gossip