Katja fik stjålet sit navn af udenlandske svindlere - eksperter advarer om fræk svindel, der tømmer din konto

Udenlandske kriminelle står bag den voldsomme bølge af omfattende og systematisk svindel, der med få klik kan tømme din konto for penge.

Fysioterapeut Katja Wassini har fået stjålet sit navn af udenlandske svindlere, der har misbrugt adressen på den nordsjællandske kvindes hjemmeside til fuppe penge ud af tilfældige danskere.

Nu advarer flere it-eksperter om en bølge af omfattende og systematisk svindel på internettet, hvor de ukendte svindlere har teknisk snide og held til at narre pengene fra tilbudsjægere, der falder for et falske tilbud på nettet. Det skriver TV2 Lorry.

Katja Wassini arbejdede frem til den 1. september som selvstændig fysioterapeut i Hørsholm, og i den forbindelse stod hun bag en personlig hjemmeside med adressen katjawassini.dk.

Hun lukkede sin hjemmeside, da hun begyndte et samarbejde med flere andre fysioterapeuter, men kort tid efter dukkede hjemmesiden op igen med det samme navn.

Problemet var bare, at Katja Wassini ikke stod bag genopstandelsen af siden.

Læs også

Rigspolitiet advarer mod trættende fupmagere: Dette trick er i gang lige nu

Derimod var siden blevet forvandlet til en webbutik med masser af gode tilbud på sko.

Den falske hjemmeside - og ikke mindst brugen af kvindens navn - var en fælde til at narre penge fra folk på jagt efter billigt fodtøj.

- Det er en side, der tømmer folks konto. Det er svindel, og det er ubehageligt. Ikke mindst for de folk, der får rippet deres konto, forklarer Katja Wassini til TV2 Lorry.

Det har senere vist sig, at svindlerne foretager deres fede fidus fra en compuer i USA.

Den regionale tv-kanal skriver, at tilfældet fra Hørsholm langt fra er enestående. 

-Der er en bølge af den her slags sager i øjeblikket. Nethandelen vokser med 15 til 20 procent hvert år  - der er en omsætning på over 100 milliarder - så selvfølgelig er det noget, der tiltrækker IT-kriminelle, siger Toke Mølgaard, der er kommunikationschef i organisationen e-mærket.

Det systematiske svindel foregår ved, at de udenlandske kriminelle køber domænenavne på danske hjemmesider, der af den ene eller anden grund nedlægges af de oprindelige ejere.

Nordsjællands Politi bekræfter til TV2 Lorry, at de har modtaget en anmeldelse om misbruget af fysioterapeutens navn og tidligere domænenavn.

Katja Wassini kæmper nu for at få lukket sin tidligere hjemmeside. 

 

Dagens Gossip