Kendis konkurs: Du skal betale regningen

Skrevet af Mathias Nielsen

13/12/2021
Foto: Jørgen Kirk/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Foto: Jørgen Kirk/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix
Kendissens konkurs kan ende med at koste resten af samfundet et par kroner og ører.

Dagens topnyheder

Lindy Aldahl, som blandt andet har medvirket i DR-programmet “Rigtige mænd”, er en færdig mand rent økonomisk.

Lindy blev landskendt efter at have medvirket i DR-programmet, og levede efterfølgende af at lave foredrag rundt omkring i landet.

Nu er det slut med denne levevej. I hvert fald gennem det konkursramte selskab.

Ekstra Bladet skriver, at selskabet 121021 ApS, der op til kort før konkursen hed Lindy Aldahl Entertainment, lukkede ned i oktober.

Via et aktindsigt, så kan det ses, at selskabet er erklæret konkurs grundet skattegæld. En gæld, der samlet set løber op i 351.020,10 kroner.

Det drejer sig primært om manglende A-skat, der går helt tilbage til 2018, som selskabet i flere af månederne frem til august 2021 ikke har betalt, samt am-bidrag og udbytteskat.

Derudover er det 117.480 kroner i manglende selskabsskat fra 2017 og 2019. 

30. november 2021 har DR-kendissen igen taget selskabet Alnords i brug. Firmaet har tidligere været en enkeltmandsvirksomhed for hans murerfirma, men det er nu igen aktiveret - denne gang med branchekoden 900120, som dækker “Selvstændigt udøvende scenekunstnere.”

Alnords er oprettet som et såkaldt Personligt ejet Mindre Selskab, hvor der ikke er krav om kapital, og hvor ejeren hæfter personligt

Hvis det er rigtigt, at der ikke længere er aktiver i selskabet, kan konkursen komme til at blive tørret af på de danske skatteborgere.

Sådan lyder vurderingen fra Kim Sommer Jensen, der er professor på Juridisk Institut ved Aarhus Universitet. Han udtaler til Ekstra Bladet:

“Så står de (Gældsstyrelsen, red.) lige så dårligt som andre kreditorer. Det vil sige, at de kun kan få pengene, hvis der er midler i boet, og ellers er den eneste chance at anlægge en sag mod ledelsen og vinde den sag - og så håbe på, at ledelsen har penge til at betale, siger Kim Sommer Jensen, der ikke kan vurdere, hvor ofte man vælger at gå videre med sagen.”