Kim advarer børn og hunde mod særlige ‘bomber’

Foto: Shutterstock.com

En ærgerlig trend fra 2016 er dukket op igen, da Kim Sabroe forleden fik sprængt sin postkasse i luften af en helt speciel hjemmelavet bombe, som mange unge selv kan lave. Nu advarer han folk med børn og hunde.

Der var ingen glæde at spore, da Rene Poulsen der er daglig leder hos Escape Team i Sabro tog ud til deres senest åbnede Escape Room. Han blev nemlig ringet op og fik fortalt, at der var begået hærværk, og da han kom frem, kunne han se, at hans postkasse var sprængt i luften.

Han tog derfor en lille runde, og kunne se, at flere ting var sprængt i luften blandt andet flere flasker nede ved en nærliggende sø. Der var blevet hældt afløbsrens i, og det viste sig dermed at være de hjemmelavede afløbsrensbomber, der var særligt omtalt i medierne i 2016.

Læs også

Banebrydende vidundermiddel: Nu skal du aldrig skrabe frost eller benytte vinduesvisker igen

Her blev det nemlig ‘populært’ blandt mange unge at lave deres egne bomber, hvor de tager en halvanden liters sodavandsflaske, tilføjer afløbsrens og derefter andre ingredienser, som de fleste har i deres hjem.

Det giver i sidste ende en stor eksplosion, og det kan være drønhamrende farligt. Derfor advarer Rene Poulsen også forældre, inden de tager deres børn og hunde med hen til ‘gerningsstedet’ i Sabroe.

“Det er selvfølgelig ærgerligt, at det gik udover postkassen, men det er ikke så vigtigt. Jeg tænker mere på folk med børn og hunde i området. Der kan ligge afløbsrens i området, og det er voldsomt ætsende,” fortæller Rene Poulsen til Lokalavisen.dk.

Den påstand bakkes også op i en artikel hos DR, hvor de talte med kemikere Jan Steen Jensen var Kemisk Beredskab hos Beredskabsstyrelsen. Han forklarede, at resterne fra bomben kan ryge helt op til 25 meter væk, og hvis børn eller hunde rører ved det, kan de få ætsningsskader.

Man kan blive blind af det

Foruden risikoen ved at komme i kontakt med den ætsende afløbsrens, så skal der også lyde en opsang til de unge, der finder underholdning i at lave disse bomber. Det kan nemlig være ekstremt farligt.

Det er flere gange set, hvordan unge er kommet til skade i forbindelse med disse bomber, og i værste fald kan det gøre de unge mennesker blinde.

I 2016 blev fem drenge helt ned til 12-års alderen behandlet for skader på akutklinikken, da de havde lavet deres helt egne bomber af afløbsrens. 

To opfordringer skal der altså lyde i forbindelse med denne artikel. Folk med hunde og børn bør være påpasselige, hvis de nærmer sig området i Sabroe, hvor de seneste eksplosioner har fundet sted, mens børn, unge og voksne generelt bør holde sig helt væk fra at producere disse bomber.

Læs også

Organdoner ville give sine lunger: Da kirurgen så dem sagde han nej tak

 

 

Dagens Gossip