KL har brugt 90.000 skattekroner på 37 kuglepenne til medarbejdere

Emil Ryttergaard

357 uger siden

|

07/09/2017
En afdeling i Kommunernes Landsforening har brugt 90.000 kroner på at købe kuglepenne til 37 medarbejdere.

Dagens topnyheder

3.000 kroner for en enkelt kuglepen. 

Skulle man selv op med tegnedrengen i sin nærmeste boghandel, så ville man nok lige tænke sig om en ekstra gang, inden man blot betalte 'på beløbet'. 

Men i Kommunernes Landsforening (KL), der er interesseorganisation for landets 98 kommuner, har den juridiske afdeling købt 37 af de eksorbitant dyre Mont Blanc-kuglepenne for netop den stykpris, hvilket løb op i 90.000 kroner i alt, skriver fagbladet Danske Kommuner.

Det var KL’s Jura og EU-kontor, der havde indkøbt kuglepennene til samtlige medarbejdere sidste efterår.

- Vi sidder og forhandler økonomi for nogle kommuner, som er ganske pressede. Det der med de kuglepenne er jo slet ikke noget, vi kan stå inde for. Det er et helt skævt signal, siger administrerende direktør i KL, Kristian Wendelboe, til Danske Kommuner.

Det var disse dyre Mont Blanc kuglepenne, der blev indkøbt til samtlige medarbejdere for 90.000 kroner.  Foto: Polfoto

Det er ikke det eneste tilfælde af frås i det pågældende kontor. Sidste år havde afdelingen lejet to sommerhuse i forbindelse med Folkemødet på Bornholm, hvor det ene stod ubrugt på grund af afbud. Det kostede lidt over 30.000 kroner, skrev metroexpress

- Det er så heldigvis heller ikke noget, jeg har kunnet genfinde noget andet sted i KL. Og det er heller ikke noget, der foregår i det pågældende kontor i dag, siger Kristian Wendelboe og understreger at, både kontor- og vicekontorchefen er stoppet siden hen. 

Siden KL blev bekendt med sagen, har man brugt lang tid på at granske sine afdelinger, og sikre at der ikke foregår lignende uansvarligt forbrug.

Den pågældende kontorchef tog selv sin afsked, og KL har valgt ikke at politianmelde sagen, da der ikke ligger nogen kriminel mistanke til grund for overforbruget. 

Ung mand legede i nordsjællandsk indkørsel: Så opdagede beboeren, at han havde gjort noget farligt